GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrija uvodi strože mjere protiv necijepljenih

Austrija uvodi strože mjere protiv necijepljenih
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2021 / 11:19
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Austrija uvodi nove, oštrije, zaštitne mjere protiv epidemije koronavirusa, a ovaj put riječ je o mjerama koje se odnose isključivo na necijepljene.

U toj zemlji dosad su postojale tri stupnja zaštitnih mjera, koje ovise o opterećenosti intenzivne njege. Trenutno je na snazi 1. stupanj zaštitnih mjera s 224 pacijenata na intenzivnoj njezi. Drugi stupanj uvest će se kad na intenzivnoj nje3ezi bude 300 pacijenata, a treći kad ih bude 400, piše tportal.

Austrijska je vlada, sinoć, uvela četvrti i peti stupanj zaštitnih mjera, a on predstavlja lockdown za necijepljene Austrijance. Tako će, ako broj pacijenat u intenzivnoj njezi dosegne 500, u kafiće i druge ugostiteljske objekte, na priredbe te u posjete bolnicama i staračkim domovima moći samo cijepljeni i oni koji su preboljeli covid-19. Necijepljeni će moći dolaziti na posao, ali će za to morati imati negativan nalaz na PCR testu. Ako broj pacijenata u intenzivnoj njezi dosegne 600, odnosno 30 posto opterećenost kapaciteta intenzivne njege, uvest će se najstroži režim za necijepljene, odnosno lockdown. Tada će necijepljeni moći na ulicu izlaziti samo u iznimnim slučajevima poput odlaska nas posao, u kupovinu osnovnih namirnica ili ako se moraju brinuti za blisku osobu, objavio je Večernji list.

Nove mjere objavili su u petak navečer austrijski kancelar Alexander Schallenberg i ministar zdravstva Wolfgang Mückstein, s time da je ministar dodao kako će detalji odluke biti objavljeni u narednim danima. Mückstein je apelirao na građane neka se cijepe kako bi zaštitili sebe, svoje bližnje i sve ostale, a podsjetio je kako od 1. studenog na posao mogu doći samo cijepljeni, oni koji su preboljeli covid-19 ili oni koji imaju negativan nalaz PCR testa.

“Pandemija još nije vidljiva u retrovizoru, iako raspolažemo s dovoljno cjepiva. Bez ikakve potrebe našli smo se četvrtom valu necijepljenih”, rekao je Schallenberg koji je naglasio kako se nove mjere ne odnose na cijepljene i preboljene, nego samo na necijepljene.

Tagovi: Austrija, koronavirus u Austriji, Alexander Schallenberg, necijepljeni, lockdown
PROČITAJ I OVO
Talijan lažnom rukom pokušao izbjeći cjepivo
BIZARNO
Talijan lažnom rukom pokušao izbjeći cjepivo
RIM - Talijan koji je želio potvrdu o cijepljenju protiv covida-19, a da se ne cijepi, pojavio se na terminu za cijepljenje s lažnom rukom, rekli su dužnosnici.
Biden sastavlja plan za rusko-ukrajinsku krizu
PLAN
Biden sastavlja plan za rusko-ukrajinsku krizu
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden u petak je rekao da razvija opsežne inicijative da oteža ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu invaziju na Ukrajinu i da neće prihvatiti "crvene linije" Moskve, dok raste strah da bi zakuhani sukob mogao prerasti u rat.
Europski suverenisti na skupu u Varšavi traže savez unutar EU-a
SAVEZ
Europski suverenisti na skupu u Varšavi traže savez unutar EU-a
VARŠAVA - Petnaestak europskih desnih i krajnje desnih stranaka, među kojima Nacionalno okupljanje Marine Le Pen i poljska Pravo i pravda (PiS), potpisnice zajedničke deklaracije iz srpnja kojom žele novi savez unutar EU-a, okupljaju se u subotu u Varšavi kako bi raspravili o svojoj viziji Unije.
Brazil: Nova istraga protiv Bolsonara zbog širenja lažnih vijesti
FAKE NEWS
Brazil: Nova istraga protiv Bolsonara zbog širenja lažnih vijesti
BRAZILIJA - Sudac brazilskog Vrhovnog saveznog suda naredio je u petak provođenje istrage protiv predsjednika Jaira Bolsonara zbog objavljivanja lažne informacije u videosnimci u kojoj je cjepivo protiv covida povezao s aidsom.
Kolarić: Teško ćemo spriječiti širenje nove varijante virusa
VIRUS
Kolarić: Teško ćemo spriječiti širenje nove varijante virusa
ZAGREB - U Hrvatskoj se pojavila sumnja na prvi slučaj nove varijante koronavirusa. U tijeku je provjera u službenom laboratoriju na prisustvo omikrona kod jednog pacijenta u Zagrebu, potvrdio je HZJZ.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE