GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anušić većinom glasova dobio potporu na saborskom Odboru za obranu

Anušić većinom glasova dobio potporu na saborskom Odboru za obranu
PROCEDURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2023 / 16:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Saboru je završila burna sjednica Odbora za obranu, na kojoj je saslušan kandidat za novog ministra obrane Ivan Anušić, nakon što je prethodni, Mario Banožić smijenjen zbog teške prometne nesreće. Većinom glasova odbor mu je dao potporu.

Predstavljajući ga saborskom matičnom radnom tijelu predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je riječ o čovjeku s velikim političkim iskustvom za kojeg vjeruje da će biti kvalitetan član Vlade. Anušić bi trebao imenovan biti sutra.

Većinom glasova saborski Odbor za obranu dao je potporu Ivanu Anušiću za funkciju ministra obrane.

O Ivanu Anušiću kao novom ministru glasovat će se sutra u SAboru. Ako bude izabaran, postat će ukupno 29. ministar u mandatima premijera Andreja Plenkovića.

Na pitanje Marijana Pavličeka treba li poslati vojsku na granicu Anušić je odgovorio: "Tamo vojska nema što tražiti".

Na pitanje Josipa Đakića da obrazloži svoja razmišljanja o statusu vojske Anušić je odgovorio kako želi povećavati broj pješaštva, materijalnim pravima i općenito kvaliteti. Napomenuo je da izdvajanja za vojsku konstantno rastu.

Arsen Bauk Anušiću je poručio kako "se ne uklapa u profili ministra koji bi bespogovorno izvršavao naloge premijera". Podsjetio je na Anušićevu izjavu da je "Miloradu Pupovcu istekao rok trajanja" i postavio pitanje: Je li spreman na taktički uzmak ako ne bude kao ministar potvrđen u Saboru", budući da mu za to trebaju glasovi manjina?.

- Bez pogovora slušati je zlonamjerna konstatacija i politički uokvirena. Znate kako stvari funkcioniraju kad je sustav posložen. Bez pogovora ne slušamo i ne saginjemo glavu. Mi razgovaramo o političkim temama, lobiramo, tražimo, mijenjamo neke odluke i izlazimo sa zajedničkim stavovima koji se predstavljaju javnosti, rekao je Ivan Anušić.

Naglasio je kako HDZ nije vučji čopor, nego demokratska stranka u kojoj se razgovara, zaključio je. Bauka je upitao: "Koje su to odluke premijera i Vlade kojima se protivio?"

Odgovarajući na pitanje o Miloradu Pupovcu kazao je kako je izjavu dao vezano za stradavanje policajaca u Borovom selu.

- I dan danas to mislim. Ako smo koalicijski partneri, onda moramo imati koordinirane izjave, kazao je dodao da je dvije minute nakon toga dobio potporu i Pupovca i SDSS-a su mi nakon dvije minute razgovora dali podršku.

Vezano za odnos s Milanovićem, kazao je - poštovat će Ustav.

Fotografdija: Patrik Macek, Pixsell

Tagovi: anušić, plenković, bauk, banožić
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE