GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anušić: Plenković odlično vodi HDZ

Anušić: Plenković odlično vodi HDZ
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2022 / 08:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ivan Anušić, potpredsjednik HDZ-a, prisjetio se kako je imao čast upoznati Tuđmana na osiguranju 1992. godine u Osijeku. "Nažalost tada sam ga prvi i posljednji put vidio", govori.

Upitan bi li Tuđman bio zadovoljan vizijom Hrvatske danas kaže kako moramo znati da nitko nikada neće dosegnuti visine Tuđmana. “Gradio je državu, stvarao državu nakon višestoljetnog sna. Uzimao je u obzir ljude koji su protiv i one za državu. Tada kada nam je Europa okrenula leđa, ostavila nas nenaoružane, na čelu s njim izborili smo slobodu”, rekao je Anušić RTL-u.

Na pitanje je li velika obljetnica rođenja mogla biti organizirana na većem nivou, tvrdi kako je ovo je velebna obljetnica. “Organiziramo ju kao stranka čiji je on utemeljitelj i čiju ideologiju baštinimo danas. Pitanje je li trebalo biti na višoj razini nema smisla”, ističe.

Što se tiče dvostruke obljetnice, u Zagrebu i Vukovaru, navodi kako je to klasična pojava u hrvatskom društvu.

“Zbog tog smo izgubili predsjednicu. Radimo podjele i mijenjamo sve ono što smo do sada radili. Bespotrebno, ali zašto ne. Netko ga može svojatati na svoj način, obilježiti ga u Osijeku, Splitu”, kaže.

Anušić je u HDZ došao kada je stranku vodila Jadranka Kosor. Nakon nje je došao Tomislav Karamarko, a onda i Andrej Plenković. Upitan tko je od njih najsličniji Tuđmanu, Anušić kaže kako je prvi hrvatski predsjednik kategorija za sebe i ne može uspoređivati nikoga s njim. “HDZ vodi Plenković, vodi odlično, vodi dobro”, zaključio je.

Tagovi: Ivan anušić, Franjo Tuđman, Andrej plenković, Jadranka kosor, Tomislav Karamarko
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE