GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anušić: Milanović svjesno i namjerno krši ustav

Anušić: Milanović svjesno i namjerno krši ustav
OCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2024 / 20:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović krenuo je u kampanju za parlamentarne izbore. Na potezu je Ustavni sud, a predsjednikov potez analizirat će u ponedjeljak.

Reporterka RTL-a Danas Dajana Šošić razgovarala je s potpredsjednikom Vlade Ivanom Anušićem (HDZ)

Odgovarajući na pitanje je li ga zaprepastio potez Zorana Milanovića, kaže da je možda preteško reći da ga je zaprepastio, ali ga je iznenadio.

- Predsjednik je s tim potezom učinio nešto što ne smije ni jedan predsjednik. Počeo je svjesno i namjerno kršiti Ustav', ocijenio je ministar obrane za RTL Danas.

Po njemu, Ustavni sud trebao se sastati 'jučer'.

- Suci su trebali početi razgovarati, ovo je ozbiljna tema. Očekujem da naprave ono što je po zakonu i po Ustavu. To je mišljenje svih stručnjaka, a ne samo mene zato što sam u HDZ-u. Svakog dana čut ćete nekoga tko kaže da je predsjednik prekršio ili planira prekršiti Ustav. To je nedopustivo', poručuje Anušić.

Analizirajući mogućnost da Milanović bude samo kandidat, a ne i na listi, ministar kaže da 'nema problema da on bude kandidat, ali nek' da ostavku na mjesto predsjednika države'.

- Uzmi papir, prijavnicu. Odeš u izborno povjerenstvo i kažeš 'Dobar dan, ja ću se prijaviti i nositi izbornu jedinicu'', upućuje Anušić.

Upitan što ako Milanović ipak da ostavku i što to znači za HDZ, kaže da predsjednik prvo treba dati ostavku pa onda ići na izbore.

- Ne može sjediti na Pantovčaku, iz te pozicije koristiti poluge moći predsjednika, javno poticati, biti u prostorijama SDP-a, držati govor i slagati koaliciju. To je nečuveno. Nisam taj koji mora donositi pravila, govorim iz političkog spektra. Ustavni sudci i Ustavni sud moraju reći da je to nedopustivo ili dopustivo na kraju krajeva', odgovorio je.

Tagovi: anušić, milanović, plenković, ustavni sud
PROČITAJ I OVO
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE