GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki dron pogodio autobombu IS-a u Kabulu

Američki dron pogodio autobombu IS-a u Kabulu
DRON
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2021 / 17:21
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON – Američke snage pogodile su u nedjelju u Kabulu bombaša samoubojicu koji je automobilom pokušao napasti zračnu luku, objavili su američki dužnosnici, dok vojska na aerodromu privodi kraju povlačenje nakon 20 godina u Afganistanu.

Neimenovani dužnosnik je rekao da je napad izveo dron kojim se upravljalo izvan Afganistana i da je eksplozija koja je uslijedila nakon napada pokazala da je u automobilu bila "velika količina eksplozivnog materijala".

Svjedoci govore o eksploziji blizu kabulskog aerodroma, a televizijske snimke pokazuju crni dim. Zasad nema informacija o žrtvama.

Dva svjedoka ranije su rekla kako se čini da je uzrok eksplozije udar rakete u kuću sjeverno od zračne luke, no ta je informacija još neprovjerena.

Američki napad dogodio se u vrijeme dok oko tisuću civila čeka na aerodromu na let iz zemlje, prije nego što se 31. kolovoza povuče posljednji vojnik, rekao je zapadni sigurnosni dužnosnik.

U napadu u četvrtak blizu zračne luke ubijeno je stotinjak ljudi, među kojima 13 američkih vojnika.

Džihadistička skupina Islamska država Khorasan (ISIS -K), preuzela je odgovornost za napad na koji je dan kasnije odgovorila američka vojska.

Pentagon je u subotu objavio da su "dvije važne mete", "organizatori" i "operateri" ubijeni u američkom napadu bespilotnom letjelicom u Afganistanu.

Tagovi: američki dron, Islamska država, Afganistan
PROČITAJ I OVO
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE