GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Agresivni migranti izbačeni iz vlaka Zagreb-Split

Agresivni migranti izbačeni iz vlaka Zagreb-Split
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2023 / 07:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nekoliko desetaka migranata u subotu navečer izbačeno je iz putničkog vlaka na željezničkoj stanici Plaški zbog agresivnog ponašanja, potvrđeno je Jutarnjem listu u HŽ Putničkom prijevozu.

Doznajemo da su strojovođa, kondukter i putnici zajedničkim snagama izbacili migrante koji su trčali za vlakom, vikali i ponašali se agresivno. Prema dostupnim informacijama, putnički nagibni vlak broj 522 koji se kretao iz Splita prema Zagrebu sa 70 putnika u stanicu Plaški stigao je u subotu u 18 sati i 55 minuta.

Nakon što su otvorena vrata vlaka, prema njemu je trčeći krenula grupa od stotinjak okupljenih migranata. Kako doznajemo, pokušali su na više vrata ući u vlak pritom galameći. Prvih nekoliko desetaka koji su ušli vikali su i trčali kroz vlak te se agresivno ponašali.

Na to su reagirali kondukter, strojovođa vlaka te putnici koji su nakon desetak minuta tu grupu migranata uspjeli istjerati iz vlaka Jutar

Tom prilikom, doznaje Jutarnji list, migranti nisu napali putnike, nije došlo do fizičkog okršaja niti je bilo tko ozlijeđenih. Kako nam je rečeno, migranti su izbačeni zbog agresivnog ponašanja, a nema informacija jesu li imali kupljene vozne karte. Naime, blagajna u Plaškom ne radi te se karte mogu kupiti samo online ili kod konduktera.

Prve neslužbene informacije govorile su da je stotinjak migranata zaustavilo vlak na otvorenoj pruzi te da su pokušali iz njega izbaciti putnike, no u HŽ Putničkom prijevozu tu informaciju odlučno demantiraju. Nakon incidenta, vlak je iz Plaškog krenuo prema Zagrebu sa 13 minuta kašnjenja.

U HŽ Putničkom prijevozu ističu da su migranti njihovi redoviti putnici i da do sada nisu imali nikakvih incidenata. O svemu je obaviještena nadležna policijska uprava, no zasad iz policije nema službenih informacija o ovom događaju.

Pero Damjanović, načelnik Općine Plaški, za Jutarnji list kaže kako nema službenih informacija o ovom incidentu. Prema njegovim riječima, migranti svakodnevno iz Plaškog putuju vlakom, a policajci redovito s jednim vozilom nadziru situaciju u mjestu te do sada nije bilo incidenata.

Ipak, Damjanović naglašava kako se u posljednje vrijeme znatno povećao broj migranata koji prolaze kroz Plaški, što kod mještana stvara nelagodu, a migranti u mjestu za sobom ostavljaju veću količinu smeća.

Iako nije došlo do fizičkog napada, ovo se može smatrati najozbiljnijim incidentom u kojem su sudjelovali migranti. Naime, ovo je prvi put da su građani morali sudjelovati u smirivanju agresivnih migranata.

Tagovi: migranti, vlak Zagreb-Split, HŽ Piznočki prijevoz
PROČITAJ I OVO
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
NAKON ATENTATA
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
BRATISLAVA - Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica je stabilno, no i dalje je ozbiljno, rekao je u subotu slovački ministar zdravstva.
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
PREDSJEDNIK
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
ZAGREB - "Ovo nije nova vlada, to je stara vlada, sve isto, i premijer je isti i samo neka prijeti i upire prstom."
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
REAKCIJE
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u Novom danu je gostovao kod naše Sandre Križanec i tom prilikom odgovorio na napade i prozivke iz oporbe. Naime, oporba ga kritizira i naziva nevjerodostojnim jer je u kampanji govorio da neće ići s HDZ-om.
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
PORUKE
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
ZAGREB - “Ako ne poštujete 5.8., 18.11., Bljesak, Borovo selo… Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti”, navodi Mlinarić.
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
MEDIJI
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
ZAGREB - Svjetske novinske agencije prenijele su da je u Hrvatskoj prisegnula nova desnija vlada u kojoj je novi koalicijski partner antiimigracijski Domovinski pokret i da je oporba zabrinuta za smjer zemlje, no da analitičari ne očekuju velike promjene u politici vlade koju će u trećem mandatu voditi Andrej Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE