GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka banka predlaže isplatu dividende

Zagrebačka banka predlaže isplatu dividende
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2023 / 16:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka objavljuje da Uprava i Nadzorni odbor Banke predlažu Glavnoj skupštini Banke, za koju se planira da će biti održana 5. travnja 2023. donošenje odluka o dividendi.

Tako se predlaže da se donesu:

odluke o isplati dividende imateljima redovnih dionica oznake ZABA-R-A u iznosu od 0,74 eura po dionici, koja bi se isplatila iz dobiti Banke ostvarene u 2022. godini te

odluke o isplati dividende imateljima redovnih dionica oznake ZABA-R-A u iznosu od 0,95 eura po dionici, koja bi se isplatila iz zadržanih dobiti Banke.

Prema prijedlogu, dividenda iz dobiti Banke ostvarene u 2022. godini bi se isplatila dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 13. travnja 2023. godine. Datum od kojega će se trgovati dionicom društva Zagrebačka banka d.d. (ZABA-R-A) bez prava na isplatu dividende je 12. travnja 2023. Tražbina za isplatu dividende dospijeva dana 8. svibnja 2023. godine.

Prema prijedlogu, dividenda iz zadržanih dobiti Banke bi se isplatila dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 13. travnja 2023. godine. Datum od kojega će se trgovati dionicom društva Zagrebačka banka d.d. (ZABA-R-A) bez prava na isplatu dividende je 12. travnja 2023. Tražbina za isplatu dividende dospijeva dana 16. listopada 2023. godine, po ispunjenju uvjeta iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama.

Ova informacija dostupna je javnosti na internetskim stranicama Zagrebačke burze, internetskim stranicama Banke, u Službenom registru propisanih informacija (HANFA) te je dostavljena HINA-i radi objave.

Tagovi: Zagrebačka banka, dividenda
PROČITAJ I OVO
KPMG: Banke i dalje optimiziraju troškove, a one u Hrvatskoj i regiji imaju dodatne izazove
OPTIMIZIRANJE
KPMG: Banke i dalje optimiziraju troškove, a one u Hrvatskoj i regiji imaju dodatne izazove
ZAGREB - KPMG International proveo je istraživanje s više od 200 bankarskih institucija, koje je podržano usporednim benchmarking analizama i osobnim razgovorima s čelnicima banaka zaduženim za novi ciklus strateških inicijativa.
Amerikanci ponovo upozorili Raiffeisen
UPOZORENJE
Amerikanci ponovo upozorili Raiffeisen
BEČ - Američka administracija ponovo je upozorila Raiffeisen bank International (RBI) zbog poslovanja u Rusiji.
Commerzbank ugodno iznenadio rezultatima u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Commerzbank ugodno iznenadio rezultatima u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačka Commerzbank priopćila je u srijedu da je neto dobit porasla za 29% u prvom tromjesečju, što je njena najjača kvartalna dobit u desetljeću, te je povećala svoje izglede za neto prihod od kamata za cijelu godinu.
Slovenske banke u prvom kvartalu povećale čistu dobit čak 88%
UZLET
Slovenske banke u prvom kvartalu povećale čistu dobit čak 88%
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva tri mjeseca ove godine ostvarile dobit prije oporezivanja od 277,2 milijuna eura, što je 82 posto više nego u istom razdoblju lani, uz nastavak značajnog rasta prihoda.
Oročeni depoziti u godini skočili 37,4%
SNAŽAN RAST
Oročeni depoziti u godini skočili 37,4%
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju ožujka 56,1 mlrd. eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE