GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uspješan prelazak HPB-a na euro: Dostupne sve usluge klijentima na svim kanalima Banke

Uspješan prelazak HPB-a na euro: Dostupne sve usluge klijentima na svim kanalima Banke
DOVRŠETAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2023 / 09:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon novogodišnjeg vikenda u kojem su provedene završne prilagodbe sustava na euro, klijentima HPB-a dostupne su sve usluge i funkcionalnosti u poslovnoj mreži i na digitalnim kanalima; poslovnice rade redovno; isplata mirovina danas, 2. siječnja 2023.

hrvatska poštanska banka je u potpunosti realizirala sve aktivnosti prelaska na novu valutu euro čime je uspješno završen ovaj kompleksan i zahtjevan proces. Konverzija kuna u eure je uspješno završena te su nakon novogodišnjeg vikenda u kojem su provedene završne prilagodbe sustava na euro, klijentima dostupne sve usluge i funkcionalnosti u poslovnoj mreži i na digitalnim kanalima Banke.

Iznimno smo ponosni na sve naše kolegice i kolege koji su svojim angažmanom tijekom cijele prethodne godine i pogotovo migracijskog vikenda omogućili ovaj veliki uspjeh Banke. Poslovnice HPB-a rade po redovnom radnom vremenu, a isplata mirovina je, iznimno, zbog prilagodbe na euro, omogućena danas 2. siječnja 2023. te se od veljače redovna mirovinska primanja nastavljaju isplaćivati prvog dana u mjesecu.

U tijeku je prilagodba bankomata, a od 1. siječnja 2023. na njima je moguće podići isključivo eure. Od 15. siječnja 2023. cijela mreža HPB bankomata bit će prilagođena na euro, a do tog datuma omogućeno je podizanje gotovine debitnim karticama fizičkih osoba na svim bankomatima u RH bez naknade. Radi lakšeg snalaženja, na www.hpb.hr objavljena je interaktivna karta dostupnih bankomata u Hrvatskoj.

HPB će tijekom 2023. za sve potrošače mijenjati gotov novac kune za gotov novac eura uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i bez naknade, neovisno o količini novčanica i kovanica koje se mijenjaju. U slučaju potrebe zamjene većih iznosa gotovine, obvezna je najava i dogovor u Banci. Svojim klijentima Banka će tijekom 2023. omogućiti i zamjenu gotovog novca kune u euro polaganjem na račun uz primjenu fiksnog tečaja konverzije.

Našim klijentima želimo uspješno poslovanje u novoj nacionalnoj valuti te ih nastavljamo informirati o svim relevantnim promjenama vezanima uz prelazak na euro i važnima za nastavak suradnje s Bankom. Više na HPB-ovoj stranici Uvođenje eura u Hrvatskoj.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, prelazak na euro, uvođenje eura
PROČITAJ I OVO
Zapadne banke lani su Rusiji platile više od 800 milijuna eura poreza, najviše Raiffeisen
ENORMNO
Zapadne banke lani su Rusiji platile više od 800 milijuna eura poreza, najviše Raiffeisen
MOSKVA - Najveće zapadne banke koje i dalje, unatoč svim ograničenjima, posluju u Rusiji prošle su godine Kremlju platile više od 800 milijuna eura poreza što je četiri puta više u odnosu na godine prije invazije na Ukrajinu.
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
POSLJEDICE
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
FRANKFURT - Njemački zajmodavac Deutsche Bank očekuje da će tekući sudski spor u vezi s njegovom akvizicijom maloprodajne poštanske banke Postbank utjecati na profitabilnost u drugom tromjesečju i cijeloj godini.
HPB: Neto dobit u prvom kvartalu skočila 33%
SKOK
HPB: Neto dobit u prvom kvartalu skočila 33%
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka je i u 2024. nastavila s pozitivnim trendovima, što se prvenstveno reflektira u neto dobiti od 24 milijuna eura, odnosno, 33 posto više nego u istom tromjesečju 2023. godine, odnosno, za 58 posto bolje od prethodnog tromjesečja.
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
PONUDA
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
BEČ - Tvrtka Agri Europe Cyprus srpskog biznismena Miodraga Kostića sredinom svibnja objavit će ponudu za preuzimanje dionica bečke Addiko Bank AG.
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE