GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JPMorgan povećao dobit, ali i objavio razočaravajuće prognoze

JPMorgan povećao dobit, ali i objavio razočaravajuće prognoze
SUZDRŽANO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2024 / 17:12
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američka banka JPMorgan Chase u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 13,4 milijarde dolara, što je šest posto više nego u istom razdoblju lani.

Rast je uglavnom bio potaknut višim prihodima od kamata. Ukupni prihod porastao je devet posto na 41,9 milijardi dolara.

Dobit su povećali uglavnom veći prihodi od kamata, koje banka ostvaruje skupljim kreditima, ali istodobno ne podiže kamate na depozite, prenijela je francuska novinska agencija AFP.

Banka je također povećala prihode u području upravljanja imovinom i investicijskog bankarstva, ali je lošiji rezultat trgovanja vrijednosnim papirima.

Ali u smjernicama za ovu godinu, banka je rekla da očekuje neto prihod od kamata od oko 90 milijardi dolara, što je u biti nepromijenjeno u odnosu na prethodnu procjenu.

Čini se da je to razočaralo ulagače, od kojih su neki očekivali da će JPMorgan povećati svoje smjernice za 2 do 3 milijarde dolara za ovu godinu. Dionice JPM-a skliznule su 4,8% u ranom trgovanju.

Iako nam se smjernice NII-ja "izgledaju kao ultrakonzervativne (i sada ostavljaju prostora da se kasnije revidiraju naviše), sumnjamo da će nepromijenjeni izgledi razočarati ulagače", rekao je analitičar Piper Sandler Scott Siefers u petak u bilješci.

Glavni izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon opisao je kvartalne rezultate kao "snažne". Dodao je, međutim, da unatoč i dalje povoljnim gospodarskim pokazateljima, postoje veliki rizici, uključujući ratove, stalne inflatorne pritiske i mogući zaokret monetarne politike u smjeru kvantitativnog stezanja.

Tagovi: JPMorgan, dimon, krediti, povrat
PROČITAJ I OVO
Yellen: Europske banke u Rusiji suočavaju se s iznimno visokim rizikom
JASNA PORUKA
Yellen: Europske banke u Rusiji suočavaju se s iznimno visokim rizikom
NEW YORK - Američka ministrica financija Janet Yellen izjavila je za Reuters da se europske banke suočavaju s rastućim rizicima koji posluju u Rusiji i da SAD razmatra jačanje svojih sekundarnih sankcija bankama za koje se utvrdi da su pomagale transakcije za ruske ratne napore.
Tko je najizgledniji kupac Addika?
OZBILJNA UTAKMICA
Tko je najizgledniji kupac Addika?
BEČ - Priča oko preuzimanja Addiko banke u proteklih je desetak dana dobila nove zaplete.
Hrvati i dalje gladni gotovinskih kredita
KREDITIRANJE
Hrvati i dalje gladni gotovinskih kredita
ANALIZA - Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti kućanstvima iznosili na kraju prvog ovogodišnjeg tromjesečja 22,3 mlrd. eura.
NLB će izdati obveznice u iznosu od 500 milijuna eura
OBVEZNICE
NLB će izdati obveznice u iznosu od 500 milijuna eura
LJUBLJANA - Očekuje se da će NLB 29. svibnja izdati obveznice u vrijednosti od 500 milijuna eura namijenjene ispunjavanju minimalnog kapitalnog zahtjeva i kvalificiranih obveza.
Alta Pay drži 36,46 posto Addika
PROMJENE
Alta Pay drži 36,46 posto Addika
BEČ - Za Addiko banku, koja je 2015. nastala iz Hypo-Alpe-Adria-Balkanbanken, vodi se prava licitacija. Nakon najavljenog ulaska financijskog holdinga Agri Europe Cyprus srbijanskog biznismena Miodraga Kostića i ponude slovenske banke NLB, u igru je kao drugi mogući kupac ušla i srpska Alta Pay banka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE