GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Citigroup i Wells Fargo s tromjesečnim padom dobiti

Citigroup i Wells Fargo s tromjesečnim padom dobiti
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2024 / 08:40
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američke banke Wells Fargo i Citigroup zabilježile su u prvom kvartalu ove godine manju dobit nego u istom razdoblju lani.

Dobit Citigroupa pala je za 27 posto, a Wells Farga za sedam posto, javlja francuska novinska agencija AFP.

Dobit Citigroupa pala je na 3,4 milijarde dolara, dok su prihodi pali za dva posto, na 21,1 milijardu dolara. Banka je teško izgubila na zajmovima, a imala je i 110 milijuna dolara troškova otpremnina jer je do kraja prvog tromjesečja ukinula 7000 radnih mjesta. Ukupno ih planira ukinuti 20.000.

Izvršni direktor banke Mark Mason i dalje je optimističan. Opisao je globalno gospodarstvo kao otporno, sa zdravom potrošnjom i inflacijom koja se kreće u pravom smjeru, tj. prema dolje. Najveći geopolitički rizik za njega ostaje inflacija, prenosi AFP.

Dobit Wells Farga pala je na 4,6 milijardi dolara, ali su prihodi porasli 1 posto na 20,9 milijardi dolara. Banka je u tromjesečju imala manje problema s auto kreditima i korporativnim tržištem nekretnina, koje je ograničila, dok su više naknade investicijskog bankarstva pomogle prihodima.

Tagovi: Citigroup, Wells Fargo, wells
PROČITAJ I OVO
Yellen: Europske banke u Rusiji suočavaju se s iznimno visokim rizikom
JASNA PORUKA
Yellen: Europske banke u Rusiji suočavaju se s iznimno visokim rizikom
NEW YORK - Američka ministrica financija Janet Yellen izjavila je za Reuters da se europske banke suočavaju s rastućim rizicima koji posluju u Rusiji i da SAD razmatra jačanje svojih sekundarnih sankcija bankama za koje se utvrdi da su pomagale transakcije za ruske ratne napore.
Tko je najizgledniji kupac Addika?
OZBILJNA UTAKMICA
Tko je najizgledniji kupac Addika?
BEČ - Priča oko preuzimanja Addiko banke u proteklih je desetak dana dobila nove zaplete.
Hrvati i dalje gladni gotovinskih kredita
KREDITIRANJE
Hrvati i dalje gladni gotovinskih kredita
ANALIZA - Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti kućanstvima iznosili na kraju prvog ovogodišnjeg tromjesečja 22,3 mlrd. eura.
NLB će izdati obveznice u iznosu od 500 milijuna eura
OBVEZNICE
NLB će izdati obveznice u iznosu od 500 milijuna eura
LJUBLJANA - Očekuje se da će NLB 29. svibnja izdati obveznice u vrijednosti od 500 milijuna eura namijenjene ispunjavanju minimalnog kapitalnog zahtjeva i kvalificiranih obveza.
Alta Pay drži 36,46 posto Addika
PROMJENE
Alta Pay drži 36,46 posto Addika
BEČ - Za Addiko banku, koja je 2015. nastala iz Hypo-Alpe-Adria-Balkanbanken, vodi se prava licitacija. Nakon najavljenog ulaska financijskog holdinga Agri Europe Cyprus srbijanskog biznismena Miodraga Kostića i ponude slovenske banke NLB, u igru je kao drugi mogući kupac ušla i srpska Alta Pay banka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE