GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Xiaomi bacio rukavicu Tesli, dionice snažno porasle

Xiaomi bacio rukavicu Tesli, dionice snažno porasle
ELEKTRIČNI AUTOMOBILI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2024 / 08:00
Autor: SEEbiz
PEKING - Dionice Xiaomi Corp. imale su najveći unutardnevni skok u više od godinu dana nakon što je kompanija objavila da će ovog mjeseca početi prodavati svoja dugo očekivana električna vozila.

Elektronička tvrtka sa sjedištem u Pekingu, najpoznatija po svojim pametnim telefonima, uložila je više milijardi dolara vrijednu okladu na proboj u užareno natjecanje na kineskom tržištu električnih vozila koje predvode Tesla Inc. i BYD Co. Ponudit će svoju seriju SU7 za kupnju na 28. ožujka u 29 gradova, objavila je tvrtka u Weibo objavi, ne otkrivajući cijene. Njegove su dionice porasle za čak 9,9% u Hong Kongu nakon ove vijesti.

Prepuna EV arena postala je manje atraktivna u posljednje vrijeme, budući da su Tesla i BYD u cjenovnom ratu kako bi pridobili kineske potrošače, a ostatak industrije vidi pad marži i usporavanje rasta. Apple Inc. nedavno je otkazao svoj dugotrajni projekt EV-a, nakon što nije uspio prevladati izazove u prilagodbi svoje tehnološke stručnosti potpuno novom području proizvodnje.

Xiaomijev pohod na proizvodnju automobila, predvođen suosnivačem milijarderom Leiom Junom, morat će uspjeti tamo gdje Appleov nije. Pokrenut prije tri godine, EV pothvat je Leijev posljednji poduzetnički poduhvat i nedvojbeno je čak i izazovniji od izgradnje proizvođača pametnih telefona od nule. Glavna djelatnost Xiaomija je online prodaja mobilnih telefona visokih specifikacija i niske cijene, ali Lei je rekao da njihov električni automobil neće biti sličan model.

Xiaomijev plan za početak prodaje svog prvog EV-a 28. ožujka, koji je najavio CEO Lei Jun na Weibu, mogao bi povećati prodaju do 4% ove godine i mogao bi postati dugoročni pokretač rasta. Cijene bi bile presudne uslijed jake konkurencije s BYD-om, Niom i Li Autom. Očekujemo prosječnu cijenu od 220.000-260.000 juana i prvu godinu proizvodnje od 30.000-50.000 jedinica.

Kineska tvrtka sklopila je partnerstvo s državnom tvrtkom Beijing Automotive Group Co. za nova električna vozila kako bi izbjegla produženo čekanje na dozvolu za proizvodnju od domaćih regulatora. Vozila SU7 ulaze na teško tržište jer je 2022. istekla državna naknada za kupce električnih vozila od čak 60 000 juana (8 400 USD).

Naziv SU7 označava Speed Ultra, a vozila mogu stići od 0 do 100 kmh za 2,78 sekundi, rekao je Xiaomi.

Tagovi: xIAOMI, tESLA, ELEKTRIČNI AUTOMOBILI
PROČITAJ I OVO
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE