GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

VW ostaje fokusiran na e-automobile čak i ako je prodaja privremeno niska

VW ostaje fokusiran na e-automobile čak i ako je prodaja privremeno niska
FOKUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2023 / 09:26
Autor: SEEbiz / DPA
FRANKFURT - Njemački proizvođač automobila Volkswagen nada se da će potražnja za električnim vozilima porasti nakon nedavnog slabljenja i fokusira se na svoj portfelj e-vozila, rekao je menadžer marke Thomas Schäfer uoči sajma IAA Mobility.

"Do 2027. mi kao marka lansirat ćemo 11 novih električnih modela na tržište", rekao je Schäfer za dpa. To je još jedan model više nego što je ranije najavljeno u planovima do 2026. godine.

Početne izglede obećao je na sajmu automobila koji se održava u Münchenu od 4. do 10. rujna.

Iako se potražnja nedavno smanjila, VW je i dalje usredotočen na električne automobile, rekao je.

"Pretpostavljamo da će se udio e-automobila u Europi značajno povećati u nadolazećim godinama", rekao je Schäfer, nazivajući nedavni pad "privremeno niskim".

Apetit za e-automobilima, posebno u Njemačkoj, izgubio je zamah početkom godine zbog smanjene kupovne premije, inflacije i donedavno dugih rokova isporuke. To je značilo da je VW morao smanjiti proizvodnju u Emdenu na određeno vrijeme.

Sada se, međutim, situacija popravila, rekao je Schäfer. "Od svibnja ponovno bilježimo uzlazni trend pristiglih narudžbi."

Schäfer je isključio smanjenje cijena, iako je američki proizvođač e-automobila Tesla smanjio cijene kako bi potaknuo potražnju. "Ne sudjelujemo u cjenovnim ratovima", rekao je, isključivši kupnju tržišnog udjela kao neodrživu.

Schäfer je odbacio kritike pojedinih trgovaca da je VW čak 1. rujna povisio cijene nekim modelima, dok ih je konkurent Tesla nedavno snizio.

"Cijene naših e-automobila nisu povećane 1. rujna, već samo nekih odabranih modela s izgaranjem", rekao je, dodavši da to nije utjecalo na povećanje e-automobila.

Fotografija: Christian Charisius/dpa

Tagovi: Volkswagen, električni automobili, IAA Mobility
PROČITAJ I OVO
Teški dani za Ford u Europi
PROBLEMI
Teški dani za Ford u Europi
LONDON - Europska podružnica američkog proizvođača automobila pala je na vrlo niske grane.
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
EPILOG
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
BERLIN - Njemački proizvođač završio je pregovore s Francuzima, što znači da će sada možda morati samostalno razvijati vlastito pristupačno električno vozilo. Renault će nastaviti s projektom električnog Twinga čija bi prodaja trebala krenuti 2026. godine.
Toyota oprezna s električnim automobilima
OPREZ
Toyota oprezna s električnim automobilima

LONDON - Najveći svjetski proizvođač automobila trenutno obara rekorde profitabilnosti.

Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE