GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uber ponovo dobio dozvolu za rad u Londonu

Uber ponovo dobio dozvolu za rad u Londonu
TRAKAVICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2020 / 21:59
Autor: SEEbiz / Bug.hr
LONDON - Prije nešto više od tri godine, u rujnu 2017., Uber je u britanskoj prijestolnici ostao bez dozvole za rad.

Razlog tome bili su mnogobrojni propusti vezani za javnu sigurnost, pa je gradska kompanija koja nadzire javni prijevoz Transport for London (TfL) odlučila da Uber nije zaslužio produženje licence. Ista je trebala biti suspendirana nakon njezinog isteka 30. rujna te godine, no posljedična žalba Ubera odgodila je oduzimanje licence dok se sudski postupak ne dovrši.

Nakon toga, u ljeto 2018. godine, uslijedio je nastavak priče. Uber je tada dobio uvjetnu licencu za prijevoz putnika u Londonu za narednih 15 mjeseci, ali pod uvjetom da se pridržava strogih pravila koje su gradske vlasti i TfL postavili. Po isteku navedenog roka, TfL je, u studenome prošle godine, objavilo kako Uber nije bio zadovoljio kriterije za obavljanje usluga prijevoza u Londonu, pa je stvar ponovno završila na sudu.

U konačnici je, početkom ovog mjeseca, obavljeno četverodnevno zasjedanje sudskog vijeća, a danas je i službeno objavljeno kako će Uber ipak moći nastaviti raditi u Londonu. Unatoč "povijesnim propustima", navodi sudac u ovom slučaju, Uber je proglašen sposobnim za posjedovanje licence za rad. Ona je odobrena na razdoblje od 18 mjeseci.

Iz sindikata vozača pozdravili su ovu odluku londonskog suda Westminster Magistrates i izjavili kako je njome spašeno preko 45.000 radnih mjesta vozača. Gradonačelnik Londona Sadiq Khan poručio je da će gradska uprava nastaviti pomno pratiti rad Ubera i promptno reagirati uoči li da se ponovno krše pravila, primarno povezana sa striktnim standardima koji imaju za cilj sigurnost putnika.

Neki od problema Ubera u Londonu uključivali su propust koji je omogućavao da se kao vozači prijave neautorizirane osobe i tako prevoze putnike. To je znalo dovesti do zloupotrebljavanja i napada na putnike, no Uber je u međuvremenu, prema mišljenju suda, učinio dovoljne napore kako bi spriječio ponavljanje ovakvih slučajeva

Tagovi: Uber, Uber London, Sadiq Khan, London, Transport for London
PROČITAJ I OVO
Continental kupuje udjel u startupu Aeye
KUPNJA
Continental kupuje udjel u startupu Aeye
DETROIT - Njemački Continental potvrdio je kako kupuje manjinski udjel u kalifornijskom startupu Aeye Inc kako bi ojačao svoju poziciju na tržištu automatiziranih sustava vožnje.
Aston Martin širi suradnju s Mercedesom u zamjenu za udjel
PARTNERI
Aston Martin širi suradnju s Mercedesom u zamjenu za udjel
LONDON - Aston Martin u utorak je proširio ugovor s Daimler AG-om kako bi pristupio tehnologiji njemačkog proizvođača automobila, uključujući hibridne i električne pogonske sustave, u zamjenu za nove dionice.
Moderni automobili su u sve većoj mjeri meta hakera
HAKERI
Moderni automobili su u sve većoj mjeri meta hakera
ZAGREB – Stručnjaci u GlobalLogicu Hrvatska, između ostalog, razvijaju inovativna rješenja koja se koriste u domeni sigurnosti, komunikacije i optimizacije algoritama u automobilskoj industriji.
Audi preuzima kontrolu nad Bentleyem
LUKSUZ
Audi preuzima kontrolu nad Bentleyem
INGOLSTADT - Audi se posljednjih godina dokazao kao emotivnija i tehnološki zrelija strana Volkswagena, a sada će svoju moć pokušati pokazati na britanskoj aristokraciji.
Irena Trifunović: Mokka će promeniti percepciju o našem brendu
INTERVJU
Irena Trifunović: Mokka će promeniti percepciju o našem brendu
INTERVJU - "Opelov tim je osmislio i stavio na raspolaganje našim kupcima čitavu paletu integrisanih usluga: od kontakt centra za električna vozila, preko pomoći na putu 24/7, do edukacije o e – mobilnosti."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE