GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Toyota osniva kompaniju KINTO Europe za razvoj nove usluge mobilnosti

Toyota osniva kompaniju KINTO Europe za razvoj nove usluge mobilnosti
NOVI ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2020 / 19:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - KINTO Europe, zajedničko ulaganje Toyota Motor Europe (TME) i Toyota Financial Services (TFS) se otvara u travnju 2021., sa sjedištem u Kölnu.

Nova tvrtka će upravljati uslugama mobilnosti KINTO širom regije, podržavajući rast projekta KINTO od projekta mobilnosti do tvrtke za mobilnost

Toyotina europska mreža ovlaštenih partnera imat će ključnu ulogu u pružanju novih KINTO usluga mobilnosti, paralelno s njihovim tradicionalnim poslovanjem u prodaji i održavanju vozila

Bruxelles, prosinac – brend KINTO razvija svoje poslovanje kroz usluge mobilnosti pokretanjem nove tvrtke KINTO Europe. Zajedničko ulaganje Toyota Motor Europe (TME) i Toyota Financial Services (TFS), pod nazivom KINTO Europe će imati sjedište u Kölnu i započeti svoje poslovanje u travnju 2021., upravljajući rastućom ponudom usluga mobilnosti i proizvoda KINTO širom regije.

Osim što je pandemija Covid-19 postavila značajne poteškoće pred tvrtke i potrošače u automobilskom poslovanju, ona je mnoge potaknula da na drugi način gledaju na prioritete u svojem načinu života. Toyota vjeruje da su prilike za inovativne usluge mobilnosti danas veće nego ikada prije. Očekuje se da potražnja za pametnom i prilagodljivom mobilnošću nastavi rasti, uz povećani naglasak prelaska s vlasništva na korištenje vozila na zahtjev. KINTO Europe će imati idealan položaj kako bi odgovorio na ove zahtjeve tržišta, uz usluge kao što su:

pretplata na automobil
dijeljenje automobila
zajednička vožnja
multimodalna rješenja spojena kako bi odgovarala podjednako poslovanju, organizacijama, gradovima i pojedincima

Tom Fux, CEO KINTO Europe, je izjavio:

„Ne možemo jednostavno pratiti zacrtani pristup kao naši konkurenti ili bilo koji drugi pružatelj usluga mobilnosti na tržištu. Umjesto toka, pronaći ćemo naš vlastiti put, onaj koji koristi naše jedinstvene prednosti i izdvaja nas. U ovome što nudimo nema zacrtanog pristupa, moramo izgraditi vlastitu strategiju vlastitim poslovnim snagama i sposobnostima. KINTO nije jedna usluga ili proizvod, ograničena na jedno mjesto, on je istinski raznolik, i zato izgrađujemo one-stop shop za usluge mobilnosti, želeći postati poželjni pružatelj mobilnosti za sve zahtjeve stranaka.”

Toyotina europska mreža ovlaštenih partnera će nastaviti igrati ključnu ulogu. Toyotin cilj je proširiti svoje partnerstvo sa svojim ovlaštenim partnerima kako bi ih pretvorila u Pružatelje usluge mobilnosti, jedinstvene zbog iskustva i svojih dugotrajnih poslovnih odnosa. KINTO će im omogućiti premašivanje tradicionalne prodaje i održavanja vozila, kako bi ponudili nove usluge mobilnosti koje strankama daju pristup vozilima koja žele, točno kada i koliko dugo ih trebaju, iz njihovog trenutnog boravišta ili drugih mjesta, ovisno o zahtjevima stranke.

KINTO One je usluga leasinga s uključenom potpunom uslugom, koja je do sada pokrenuta na sedam europskih tržišta, pri čemu dodatna slijede u 2021. Trenutno posluje na tržištu upravljanja flotama, s flotom od preko 100.000 vozila.

KINTO Share pruža čitav niz usluga dijeljenja automobila, od korporacija do javnih gradskih poduzeća i stanovnika uglavnom večih gradova. Ove usluge, koje trenutno KINTO pruža u Irskoj, Italiji, Danskoj, Španjolskoj i Švedskoj će se uvoditi i na druga tržišta.

KINTO Flex je kratkoročna, prilagodljiva usluga pretplate na vozilo, koja omogućava strankama uživanje u cijeloj paleti vozila Toyota i Lexus, jačajući slobodu vlasništva automobila i nudeći pristup različitim tipovima kroz godinu, u skladu s ukusom i potrebama korisnika – uz uključene sve usluge i nužno održavanje.

KINTO Join je novo korporativno rješenje dijeljenja automobila za zaposlenike kojim oni stvaraju vlastitu, privatnu prijevoznu mrežu, pokrenuta je u Norveškoj i Italiji, a uskoro slijedi i implementacija u UK.

KINTO Go, multimodalna usluga koja objedinjava koordinaciju planiranja putovanja, karte za javni prijevoz, parkiranje, taksi usluge i događaje, koja već postiže dobre rezultate u Italiji, te već postoje planovi za njezino širenje u kratkom roku.

Tagovi: Toyota, KINTO Europe
PROČITAJ I OVO
Nestašica dijelova blokirat će proizvodnju 3,9 milijuna vozila u 2021.
PROBLEMI
Nestašica dijelova blokirat će proizvodnju 3,9 milijuna vozila u 2021.
BERLIN - Automobilska industrija neće moći dovršiti proizvodnju oko 3,9 milijuna vozila planiranih za ovu godinu zbog uskih grla u opskrbi ključnim elektroničkim dijelovima, utvrdila je njemačka konzultantska kuća Alix Partners.
Električni MINI cabrio stiže 2025.
NAJAVE
Električni MINI cabrio stiže 2025.
LONDON - Šef MINI-ja Bernd Korber je potvrdio da će sljedeća generacija donijeti potpuno električni kabriolet koji će svoje mjesto naći uz supermini MINI Electric.
Toyota očekuje veću godišnju dobit unatoč nestašici čipova
OČEKIVANJA
Toyota očekuje veću godišnju dobit unatoč nestašici čipova
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota Motor objavio je u srijedu da u novoj financijskoj godini očekuje 2,4 posto veću neto dobit unatoč kontinuiranom širenju covida 19 i globalnoj nestašici poluvodiča.
Spiegel: Rimac će spasiti Porsche od napada Tesle
MEDIJI
Spiegel: Rimac će spasiti Porsche od napada Tesle
BERLIN - Mate Rimac glavna je tema ovoga tjedna objavljenog teksta u njemačkom Der Spiegelu, koji govori općenito o razvoju Rimac Automobila, njihovim automobilima, te znanju i iskustvu koje bi trebalo pogurati njihovog suvlasnika, Porsche, u baterijsko doba autoindustrije.
Daimler će podići brzinu u električnoj tranziciji
TRANZICIJA
Daimler će podići brzinu u električnoj tranziciji
STUTTGART - Daimler će postupno ukinuti motore s unutarnjim izgaranjem, možda prije svog interno postavljenog cilja do 2039. godine, zahvaljujući sve većoj potražnji njemačkih potrošača za električnim Mercedesom, rekao je izvršni direktor Ola Källenius .
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE