GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Teslin Cybertrack naišao na nove prepreke

Teslin Cybertrack naišao na nove prepreke
PREPREKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2022 / 08:35
Autor: SEEbiz / H
SAN FRANCISCO - Proizvodnja Teslina Cybertrucka prvotno je planirana za 2021. godinu, zatim za 2022., a još kasnije za 2023. godinu.

Još 2019. godine, ovaj glomazni kamionet trebao je doći na tržište po povoljnoj cijeni od 39.900 USD. Međutim, glavni izvršni direktor Tesle Elon Musk sada je dao naslutiti da konačne specifikacije i cijena toliko hvaljenog električnog vozila neće biti ono što je prvobitno najavljeno.

Ranije ovog mjeseca, u govoru na Teslinoj skupštini dioničara, Musk je rekao okupljenima da su razni ekonomski problemi utjecali na njihove planove za predstavljanje cyber kamiona, dodajući da će cijena biti "drugačija" od prvotnih obećanja.

“Predstavljen je 2019. i od tada se mnogo toga promijenilo”, rekao je Musk na događaju.

"Dakle, specifikacije i cijene bit će drugačije - mrzim što moram izgovoriti loše vijesti - ali razina inflacije kakvu gledamo i razni drugi problemi nisu se mogli predvidjeti."

Osim nekih nejasnih komentara, Musk je iznio još nekoliko detalja o izdanju Cybertrucka, ali želio je osigurati promoviranje vozila. "Ono što mogu reći jest da će Cybertruck biti vraški dobar proizvod. Bit će to vraški dobar stroj", dodao je.

Tesla Cybertruck je baterijski električni laki kamion koji teoretski može ubrzati od 0 do 100 kilometara na sat za manje od 3 sekunde. Neobično vozilo privuklo je veliku pozornost na internetu svojim "futurističkim" uglatim oblikom, no godinama kasnije još uvijek se ne zna kada će vozilo doista izaći na ceste.

Obožavatelji cyber kamiona pamtit će njegovo veliko predstavljanje 2019., kada je Teslin glavni dizajner Franz von Holzhausen bacio metalnu kuglu u "blindirano staklo" prozora kamiona kako bi pokazao koliko je izdržljiv.

Osim nekih nejasnih komentara, Musk je iznio još nekoliko detalja o izdanju cybertrucka, ali želio je osigurati promoviranje vozila. "Ono što mogu reći jest da će Cybertruck biti vraški dobar proizvod. Bit će to vraški dobar stroj", dodao je.

Bilo je još problema pred cyber kamionom kada je u pitanju proizvodnja i datum izlaska. U 2019. Tesla je planirala započeti proizvodnju vozila u jesen 2021. To se nije dogodilo i proizvodnja je odgođena za sljedeću godinu. Kada je stigla 2022., proizvodnja je dodatno pomaknuta na početak 2023. U prošlomjesečnom govoru Musk je rekao da možemo očekivati da će se kibernetičko vozilo pojaviti na tržištu do sredine 2023.

S obzirom na očite prepreke s kojima se Cybertruckovo predstavljanje još uvijek suočava, čak i ovaj zadnji datum izlaska izgleda neizvjestan.

Tagovi: Cybertrack, Tesla, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
ŠIRENJE
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
LONDON - Rolls-Royce uvelike proširuje svoju tvornicu u Chichesteru u Engleskoj. Podružnica BMW-a dodaje pet novih zgrada s planiranim početkom izgradnje sljedeće godine.
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PREGOVORI
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PEKING - Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE