GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stiže redizajnirani Mégane, u ponudi i plug in hibridna verzija

Stiže redizajnirani Mégane, u ponudi i plug in hibridna verzija
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2020 / 08:25
Autor: SEEbiz / Klix.ba
PARIZ - Osvježen Mégane četvrte generacije u europske prodajne salone stiže početkom ljeta.

U nastojanju da ostanu konkurentni u povećem društvu automobilskih kompanija koje evropskim kupcima nude i dalje veoma popularne modele iz C segmenta, u Renaultu su predstavili redizajnirano izdanje modela Mégane. "Zatezanju bora" podvrgnuta je cijela gama: od osnovnog do najsnažnijeg modela iza kojeg stoji odjel Renault Sport.

Budućim kupcima popularnog Renaultovog modela svidjet će se prednja i zadnja LED svjetla koja će biti standardna oprema i u osnovnom paketu opreme, a LED tehnologija korištena je i za prednja svjetla za maglu. U osvježavanje koje je vidljivo izvana spadaju decentne promjene na odbojnicima, više kromiranih detalja, novodizajnirane aluminijske felge i tri nove boje karoserije.

Novosti u kabini uključuju adaptivnu 10,2-inčnu digitalnu instrumentnu tablu. Tu je i 9,3-inčni uspravno postavljen display multimedijalnog sistema, a u Renaultu su poradili i na ergonomiji, pa su kontrole za grijanje/hlađenje putničkog prostora sada jednostavnije za korištenje. Pored retrovizora bez okvira, od drugog paketa opreme drugačije su i obloge vrata i sjedišta.

Najveće promjene ispod lima odnose se na uvođenje „plug in" hibridne verzije koja se krije iza oznake E-Tech, a takav Mégane za pogon koristi četverocilindarski 1,6-litarski benzinski motor kojem asistiraju dva elektromotora. Prijenos snage povjeren je CVT mjenjaču, a kapacitet baterija (9,8 kWh) dovoljan je za prelazak do 65 kilometara bez asistencije benzinskog motora.

Renaultov poznati 1,3-litarski četverocilindarski turbobenzinski motor čini osnovicu ponude i nudit će se s više nivoa snage (100, 115, 140 i 160 KS), a dizelska ponuda zasnovana je na 1,5-litarskom četverocilindarskom motoru sa 95 ili 115 KS. Automatski 7-stupanjski mjenjač s dva kvačila (EDC) opciono će se nuditi u kombinaciji s turbobenzinskim motorom sa 140 KS, a verzija sa 160 KS neće se nuditi s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem.

Na vrhu ponude ostaje sportska verzija R.S. čiji će 1,8-litarski četverocilindarski turbobenzinski motor sada i u verziji uz koju ne ide dodatak Trophy raspolagati s 300 KS i 400 Nm najvećeg obrtnog momenta (420 Nm u kombinaciji s EDC mjenjačem). U serijskoj opremi „hardcore" verzije R.S. Trophy ostaje čvršći Cup ovjes i mehanička ograničena blokada diferencijala, a spomenuti ovjes više se neće nuditi kao opcija uz standardni Mégane R.S.

Tagovi: Renault Megane, Renault
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE