GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stellantis: Kvaliteta proizvodnje u Opelu značajno porasla

Stellantis: Kvaliteta proizvodnje u Opelu značajno porasla
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2023 / 18:33
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Nakon snažnog upozorenja prošle godine, kvaliteta proizvodnje u njemačkim tvornicama Opela očito se poboljšala, prema riječima čelnika Stellantisa, matične tvrtke njemačkog proizvođača automobila.

U intervjuu za nedjeljno izdanje novina Frankfurter Allgemeine Zeitung koji je dpa unaprijed vidjela, Carlos Tavares je rekao da je došlo do jasne reakcije na njegovo upozorenje prošlog proljeća o nedovoljnoj kvaliteti proizvoda u Opelu. "Naše njemačke kolege prihvatile su izazov i dale rezultate u kratkom vremenu."

Prema Tavaresu, glavni fokus prošle godine bio je na problemima kvalitete u glavnoj tvornici u Rüsselsheimu u blizini Frankfurta s oko 9.000 zaposlenika. Kompaktni model Astra jedno je od vozila koje se tamo sklapa.

"Rüsselsheim je tvornica koju smo najviše gledali", rekao je Tavares. "Imala je najslabiju ocjenu od tri njemačke tvornice i bila je u najnižih 25% naših tvornica u svijetu."

Sada se, rekao je, tvornica probila do sredine unutarnje ljestvice kvalitete grupe.

Budućnost tri njemačke Opelove tvornice u Rüsselsheimu, Eisenachu i Kaiserslauternu sada je "srednjoročno sigurna", rekao je Tavares.

Međutim, šef Stellantisa pozvao je na daljnje smanjenje troškova u Opelu. "Njemačka je trenutno najskuplje mjesto na svijetu za proizvodnju automobila. To su činjenice", rekao je.

Šef Stellantisa ponovno je upozorio na rastuću konkurenciju jeftinih električnih vozila iz Kine. "Zabrinut sam zbog uvoza kineskih automobila u Europu - tržište koje je potpuno otvoreno kineskim proizvođačima."

Za očekivati je naglo povećanje uvoza, rekao je, što bi europsku automobilsku industriju moglo staviti pod ozbiljan pritisak.

Tagovi: Opel, Stellantis, Carlos Tavares
PROČITAJ I OVO
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PREGOVORI
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PEKING - Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE