GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Eko fond daje 8,5 milijuna eura subvencija za kupnju električnih vozila

Slovenija: Eko fond daje 8,5 milijuna eura subvencija za kupnju električnih vozila
SUBVENCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2023 / 16:57
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Eko fond objavio je u Narodnim novinama nove javne pozive za dodjelu poticaja za kupnju električnih vozila za građane i pravne osobe. Za kupnju električnog automobila bez emisije ugljičnog dioksida nude do 6500 eura bespovratnih financijskih poticaja.

Predmet javnog poziva građanima su bespovratni novčani poticaji za kupnju ekološki prihvatljivijih novih ili rabljenih električnih vozila, koje će primatelj poticaja zadržati u vlasništvu najmanje dvije godine. Ukupno je fond za tu namjenu pripremio šest milijuna eura.

Maksimalni iznos poticaja, odnosno 6.500 eura, može se dobiti za kupnju novog električnog vozila za prijevoz putnika s najviše osam sjedala uz sjedalo za vozača ili vozila za prijevoz robe najveće dopuštene mase do uključujući 3,5 tone ukupne vrijednosti do 35.000 eura. Ukoliko je ukupna nabavna vrijednost takvih vozila između 35.000 i 65.000 eura, poticaj se smanjuje na 4500 eura.

Za rabljena vozila za prijevoz putnika s najviše osam sjedišta uz sjedište za vozača ili vozila za prijevoz robe najveće dopuštene mase do uključujući 3,5 tone, predviđen je poticaj od 3000 eura u slučaju nabavne vrijednosti do 30.000 eura i 2000 eura u slučaju nabavne vrijednosti veće od 30.000 eura.

Bespovratni poticaj u iznosu od 300 do 1500 eura može se dobiti za kupnju novog električnog vozila na četiri kotača, tri kotača i dva kotača.

Uvjet je da je vozilo kupljeno nakon 1. svibnja ove godine, a prijave prima Eko fond, koji također ima sve obrasce objavljene na svojim stranicama, do zaključenja natječaja. Istodobno, Fond je zatvorio natječaj za bespovratne novčane poticaje građanima za kupnju električnih vozila od 2020. godine.

Eko Sklad danas je zatvorio i poziv za bespovratne novčane poticaje pravnim osobama za kupnju električnih vozila koji je objavio prošle godine i u sklopu kojeg je na raspolaganju imao 1,5 milijuna eura. U danas objavljenom novom natječaju za pravne osobe na raspolaganju je 2,5 milijuna eura, a uvjeti su slični onima za građane. Vozilo mora biti kupljeno nakon 1. svibnja, a pravna osoba ga mora držati u svom vlasništvu najmanje dvije godine. Maksimalni iznos poticaja je 6.500 eura.

Tagovi: Eko fond, subvencije, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
ŠIRENJE
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
LONDON - Rolls-Royce uvelike proširuje svoju tvornicu u Chichesteru u Engleskoj. Podružnica BMW-a dodaje pet novih zgrada s planiranim početkom izgradnje sljedeće godine.
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PREGOVORI
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PEKING - Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE