GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škoda ima novi vizualni identitet, a ovo su joj planovi za budućnost

Škoda ima novi vizualni identitet, a ovo su joj planovi za budućnost
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2022 / 09:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Redizajn logotipa označava i novo razdoblje u razvoju automobila ove marke, povezujući prepoznatljivo naslijeđe s novom erom mobilnosti, dakako na električni pogon

Iz Škode su potvrdili kako će s modelom Vision 7S zakoračiti u novu eru, a istodobno su objavili i redizajn vlastitog vizualnog identiteta. Kažu kako je riječ o najradikalnijoj promjeni korporativnih vizuala u proteklih 30 godina, a sve je učinjeno s ciljem jasnije komunikacije u digitalno doba, piše Autonet.

U redizajnu je sudjelovalo mnogo zaposlenika marketinga iz cijelog svijeta, a oni su dodatno proveli anketu među 2.200 Škodinih djelatnika s najvećih tržišta. Novi logotip tako je izabran od samih zaposlenika, između čak 165 prijedloga. Odlučeno je da će ubuduće na Škodinim vozilima, umjesto okruglog amblema, stajati novi, redizajnirani natpis “Škoda”, ispisan novim stiliziranim fontom, u kojem je kvačica na “Š” integrirana u samo slovo. Amblem će se i dalje koristiti, no naziv marke pokazao se prepoznatljivijim.

Uz redizajn logotipa dolazi i nova shema boja, zasnovana na “električnoj zelenoj” i nešto tamnijoj smaragdnoj nijansi. Sve ove promjene postupno će biti uvođene, kako na nove modele, tako i u svim marketinškim materijalima.

Jedan od prvih modela nove generacije, koji će nositi nove oznake, bit će ranije najavljeni VISION 7S. Trebao bi to biti električni obiteljski SUV sa sedam sjedala, čak 600 kilometara dosega, za sada još u fazi koncepta.

Do 2026. Škoda planira lansirati ukupno tri potpuno nova 100% električna modela. Povrh obiteljskog automobila baziranoga na spomenutom konceptu VISION 7S, bit će tu i jedan kompaktni SUV, kao i maleni gradski automobil. Cilj kompanije je do 2030. u Europi prodavati 70% svojih vozila kao potpuno električne modele.

Kratkoročni planovi kažu kako će u narednim godinama nastaviti osnaživati svoj asortiman visokoefikasnim motorima s unutarnjim izgaranjem. U skladu s time, u drugoj polovici sljedeće godine bit će predstavljene nove inačice modela Kodiaq i Superb, a 2024. godine na red za modernizaciju doći će Octavia.

Tagovi: Škoda, Škoda Vision 7S
PROČITAJ I OVO
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PREGOVORI
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PEKING - Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE