GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rivian otvara razvojni centar u Beogradu

Rivian otvara razvojni centar u Beogradu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2022 / 10:51
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Rivian, proizvođač električnih avanturističkih vozila (kamioneta i terenaca), danas je zvanično objavio da u Beogradu otvara svoj R&D centar sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.

Ideja je da centar u početku zaposli oko 200 pozicija koje će kompaniji dati dodatnu podršku u realizaciji ključnih usluga Riviana na tržištu, ekskluzivno saznaje Netokracija. Radna mesta će biti iz oblasti naprednih tehnologija povezanih sa autmobilskom industrijom, kao što su mapiranje, infotrejment, napredni sistemi pomoći vozačima i IT usluge, piše Netokracija.

Kompanija u Srbiji poslovaće pod imenom Rivian SE Europe d.o.o. Beograd, a uvidom u APR vidimo i da je pravno lice osnovano krajem jula 2022. godine.

Rivian je osnovan 2009. godine, kompanija dizajnira i proizvodi električna avanturistička vozila – za potrošačko i komercijalno tržište. Prvi modeli vozila za potrošačko tržište su R1T, pick-up truck sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, i R1S, SUV sa tri reda sedišta za ukupno sedam putnika.

Pomenuta vozila su kombinacija odličnih performansi, upotrebne vrednosti i efikasnosti. R1T i R1S su opremljeni naprednim tehnološkim sistemima, uključujući elektroniku vozila, akumulator, električni pogon, šasiju, Driver+ napredni sistem pomoći vozača (ADAS) i digitalno upravljanje.

Sindi Nikola, potpredsednica odeljenja za zapošljavanje u Rivianu, za Netokraciju je ekskluzivno izjavila da su veoma uzbuđeni zbog otvaranja tehnološkog centra baš u Srbiji i tom prilikom dodala:

Veoma smo uzbuđeni zbog otvaranja našeg tehnološkog centra u Srbiji. Želja nam je da ovde kreiramo savremeni tehnološki centar koji će doprineti dovođenju vodećih proizvoda i usluga na svetsko tržište. Jedva čekamo da započnemo sa regrutovanjem u Srbiji otvaranjem pozicija za visokokvalifikovani kadar u regionu. Svako ko je zainteresovan da nam se pridruži može da poseti rivian.com/careers.

Misija Riviana je da svet zadrži avanturističkim svojim proizvodima i uslugama i pomogne planeti prelaženjem na energiju i transport bez ugljenika. Rivijan dizajnira, razvija i proizvodi električna vozila i dodatnu opremu i prodaje ih direktno kupcima na potrošačkom i komercijalnom tržištu.

Ono što Rivian čini posebnim jeste direktna veza sa kupcem tokom celokupnog iskustva posedovanja vozila, kreirajući jedinstven odnos uzmeđu Riviana kao proizvođača i korisnika vozila.

Tagovi: Rivian, električni kamioni, Rivian SE Europe d.o.o.
PROČITAJ I OVO
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE