GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Renault Megane Conquest ima potencijal da bude sjajan posao

Renault Megane Conquest ima potencijal da bude sjajan posao
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2020 / 08:09
Autor: SEEbiz / autonet
PARIZ - Renault ne proizvodi dosadne automobile. Već dugi niz godina iznenađuju svojim dizajnom, a koji mnogo puta bude ‘bomba’.

Uskoro nam dolazi još jedan takav model. Ne, nije riječ o novom segmentu vozila, iako ovaj francuski proizvođač ima iskustva s otvaranjem novih kategorija vozila. Doduše, Megane Conquest pripada segmentu SUV vozila u coupeovskom izdanju, a što je do sada bilo rezervirano isključivo za premium proizvođače.

Novim modelom Renault ovu kategoriju vozila približava širem krugu kupaca. U originalu, na gotovo svim europskim tržištima novi će model dolaziti pod imenom Arkana, dok je za zemlje proizašle iz bivše Jugoslavije pripremljeno ime Megane Conquest. Arkana bi privlačila previše pažnje i usporedbe s nekim likovima iz prošlosti, a što nikome, a kamoli proizvođaču automobila nije cilj. Conquest nije novost u Renault programu, jer svojedobno je bio u prodaji Scenic Conquest, svojevrsno SUV izdanje popularnog monovolumena.

Novi Renaultov SUV model odlikuju atletske linije i dinamičan karakter. Megane Conquest upotpunit će kompaktnu liniju automobila, a gdje su sada Megane, Kadjar i Scenic. Znamo da popularnost SUV segmenta raste, a ovakva, slobodno možemo reći, dizajnerska ‘bomba’, uz povoljniju cijenu svakako ima predispozicije za napraviti dobar posao. Ne sumnjamo u to, piše Autonet.

Renault Megane Conquest nastao je na platformi s međuosovinskim razmakom od 272 centimetra, a dugačak je ukupno 456,8 cm. To je 20,9 cm duljine više od modela Megane, odnosno 11,9 cm više od Kadjara. U odnosu na Kadjara, Megane Conquest je i nešto niži. Kadjar je visok 161,3 cm, a Megane Conquest 157,1 cm, odnosno 157,6 cm uz uzdužne krovne nosače.

Odmah na početku prodaje ponudu će činiti i R.S. Line sportskija inačica, a koja djeluje najatraktivnije. Kupci će pored dva 1,3-litrena benzinska motora (TCe 140 i TCe 160) s 12 V mikro-hibridnim pogonom, moći odabrati i E-Tech hibrid sa 140 KS. O E-Tech hibridima prije nekoliko dana pisali smo na primjeru modela Clio, Capture i Megane, a koji su počeli pristizati i na hrvatsko tržište. Početni, 1,3-litreni TCe 140 benzinski model na raspolaganju ima i 260 Nm maksimalnog okretnog momenta raspoloživog već od 1600 okretaja u minuti, a što predstavlja izvrsnu kombinaciju povoljne potrošnje, voznosti i udobnosti vožnje. Obe benzinske inačice dolazit će upregnute s EDC automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Ovisno o pogonskom sklopu, na raspolaganju će biti i 513 ili 438 litara obujma prtljažnog prostora. Veći dolazi uz benzinske inačice, dok E-Tech ima zbog baterija nešto manji obujam. Megane Conquest nudi zavidnu razinu prostranosti za coupé model, posebno straga s 211 mm prostora za koljena, a što je prema Renaultovim navodima i najviše u segmentu. Prostor od 305 mm za stopala također je mjerilo na tržištu. Određene inačice mogu se opremiti staklenim krovnim za još veći dojam prostranosti putničke kabine. Vozač može uživati u povišenom položaju sjedenja radi veće udobnosti i ergonomije. Putnici na stražnjim sjedalima mogu uživati u (uklonjivom) širokom središnjem naslonu za ruke i podesivim otvorima za zrak na stražnjoj ploči središnje konzole

Megane Conquest ima digitalnu instrumentnu ploču koja sadrži zaslon u boji od 4,2-, 7- ili 10,2-inčna (ovisno o verzijama) koji nudi personalizirano, intuitivno iskustvo vožnje. Dopunjen središnjim zaslonom od 7 ili 9,3 inča, ima jednu od najvećih površina zaslona u svojoj kategoriji. Središnja konzola nudi veliku količinu prostora za pohranu i sadrži pametni sustav bežičnog punjenja te bočno spremište, uključujući mrežu za odlaganje na suvozačevoj strani. Također sadrži električnu automatsku parkirnu kočnicu s opcijom Auto-hold, dostupnu od prve razine opreme. Visoke razine opreme opremljeni su velikim vertikalnim 9,3-inčnim dodirnim zaslonom za vrhunski putnički prostor (s vodoravnim 7-inčnim zaslonom na ostalim razinama opreme).

Predstavljanje kompletnog automobila najavljeno je za prvu polovicu iduće godine, pa tako vjerujemo kako bi se sredinom godine prvi primjerci mogli naći i u prodajnim salonima.

Tagovi: Renault Megane Conquest, Renault
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE