GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Renault će u Sloveniji proizvoditi novu liniju električnih vozila Ampere

Renault će u Sloveniji proizvoditi novu liniju električnih vozila Ampere
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2023 / 20:19
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Francuski proizvođač automobila Renault navodno će u Sloveniji proizvoditi novu liniju amperskih električnih vozila visokih performansi, koja će raditi kao samostalna jedinica.

Cilj je postati vodeći igrač na ovom polju i 2031. proizvoditi milijun vozila godišnje.

Ambiciozna odluka dio je nastojanja uprave francuske tvrtke da umiri ulagače i ujedno ubrza uvrštenje poslovanja s linijom električnih vozila na burzu - to je donekle zaustavljeno zbog slabe potražnje i jake konkurencije iz kinesko tržištu, piše RTV Slovenije.

Za gradski automobil kažu da je manji od nove verzije Renaultovog kultnog modela R5. Agencija Reuters, pozivajući se na dva neimenovana izvora, javlja da se električni mališan navodno proizvodi u Novom Mestu.

Jedinica za električna vozila Ampere radi odvojeno od matične tvrtke Renault-Nissan od 1. studenog ove godine, a očekuje se da će se na tržištu kao marka pojaviti ovog proljeća, a prvi model na tržištu očekuje se 2026. godine.

Ampere zapošljava 11.000 ljudi, od kojih su trećina inženjeri. Ciljevi linije Ampere su ambiciozni – ako planiraju proizvesti 600.000 električnih vozila 2026. godine, onda bi ih 2031. godine bilo oko milijun. Spomenimo kako je Renault prošle godine prodao manje od 50.000 električnih automobila modela Megane i Kangoo.

Za iduću godinu najavili su dolazak elektrificiranog stage modela i R5, a 2025. R4 (auto).

Tvrtka planira šest novih modela električnih vozila do 2030. godine, a ambicije su joj postati vodeća tvrtka u tom području, kako tehnološki tako i konkurentno. Kako će to učiniti?

Do 2027. žele smanjiti troškove proizvodnje za 40 posto, a cilj je i smanjiti broj modela. Za izradu jednog vozila trebalo bi biti manje od deset sati.

Kompanija također predviđa povećanje prihoda od 30 posto do 2030. godine, u usporedbi s rastom manjim od osam posto u posljednjem kvartalu ove godine.

Prije nešto više od trinaest godina tvrtka Renault-Nissan među prvima je zagrizla u nadolazeće tržište električnih vozila, no konkurencija Tesle i azijskih proizvođača na svjetskom tržištu jednostavno je bila prejaka.

Tagovi: Renault, Renault Ampere, Ampere
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE