GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Renault 4 stiže u modernoj verziji

Renault 4 stiže u modernoj verziji
KULTNI MODEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2021 / 08:42
Autor: SEEbiz / autonet
PARIZ - U studenom ove godine obilježava se 60. obljetnica od početka prodaje kultnog Renaulta 4, a iz francuske se kompanije neslužbeno doznalo da bi tim povodom ovaj model mogao ponovno oživjeti kao kompaktni gradski električni automobil u retro stilu.

Nedavno je Renault najavio svoju veliku električnu ofenzivu i transformaciju kompanije, a istodobno s time najavljena je i modernizacija legendarnog sportskog automobila, “francuskog šarmera”, Renaulta 5, koji se proizvodio od 1972. do 1996. godine. On se za sada u javnosti pojavio tek kako koncept na prilično atraktivnim slikama, a početak prodaje elektrificiranog i moderniziranog Renaulta 5 očekuje se 2023. godine, piše Autonet.

No, čini se kako su u Renaultu za ovu godinu pripremili još jedno iznenađenje. U studenome, naime, svoj 60. rođendan slavi prethodnik spomenutog modela, vjerojatno prosječnom čovjeku daleko poznatiji i prepoznatljiviji – Renault 4. Povodom ove “okrugle” obljetnice trebao bi, ako je vjerovati neslužbenim informacijama portala Autocar, predstaviti koncept novog modernog električnog Renaulta 4.

Kultna “četvorka” trebala bi se reinkarnirati u gradski električni kompakt u retro stilu, a za njegovo će predstavljanje kompanija navodno organizirati seriju tematskih događanja, kao i osigurati ponešto suvenira i retro video zapisa o starom Renaultu 4. Tijekom tih događanja trebao bi biti predstavljen koncept redizajna, a o proizvodnji i prodaji bi se potom govorilo u godinama koje dolaze.

Renault 4 lansiran je 1961. godine kao konkurent tada vrlo popularnom Citroënu 2CV, s time da je nudio snažniji motor. Proizvodio se do 1994. godine (zadnje dvije godine samo u Sloveniji u Novom Mestu), a tijekom tih je 33 godine diljem svijeta prodan u preko 8 milijuna primjeraka. Prepoznatljiv oblik karoserije i “kišobran” mjenjač koji viri iz komandne ploče s 3, a kasnije 4 brzine, glavne su karakteristike po kojima generacije pamte “četvorku”.

Tagovi: Renault 4, Renault, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE