GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rast prodaje novih automobila u Njemačkoj

Rast prodaje novih automobila u Njemačkoj
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2024 / 19:35
Autor: SEEbiz
BERLIN - U Njemačkoj je u siječnju prodano 213.500 novih automobila, što je 19,1 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, prenosi francuska novinska agencija AFP, objavio je danas Savezni ured za motorna vozila KBA.

Ipak, stručnjaci upozoravaju da je pred njemačkom automobilskom industrijom još uvijek godina izazova.

Prema podacima savezne uprave za promet KBA, prošlog mjeseca u Njemačkoj su novoregistrirana 213.553 automobila, što je 19,2 posto više nego lani u siječnju. Kako je objasnio KBA, ovaj skok rezultat je komparativnog učinka s lošim prodajnim rezultatima u siječnju 2023. godine.

Nešto manje od 22 500 potpuno električnih automobila novoregistrirano je u siječnju ove godine, što je druga najniža brojka od siječnja 2023., rekao je Constantin M. Gall iz analitičke tvrtke EY za AFP, dodajući da je preokret trenda rasta prodaje tih automobila ove godine vrlo malo vjerojatno.

Sektor električnih automobila pretrpio je udarac krajem prošle godine kada je vlada neočekivano objavila ukidanje poticaja potrošačima za prelazak na električne automobile. Na taj se korak odlučila nakon što je Ustavni sud presudio da se neiskorištena sredstva za ublažavanje krize tijekom pandemije covida-19 ne smiju preusmjeravati za financiranje mjera za borbu protiv klimatskih promjena u sklopu zelene tranzicije.

S obzirom na trenutne neizvjesnosti na tržištu električnih automobila, "mnogi kupci novih automobila ponovno će se odlučiti za automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem ili odgoditi odluku o kupnji", procjenjuje dalje Gall.

Udruga uvoznika automobila VDIK objavila je danas da će, prema njihovim očekivanjima, ove godine u Njemačkoj biti registrirano ukupno oko 2,85 milijuna novih automobila, što je još uvijek ispod razine prije pandemije 2019., kada je prodano 3,6 milijuna automobila.

Tagovi: njemačka, volkswagen, mercedes, bmw, opel, audi
PROČITAJ I OVO
BYD-ov prihod u prvom kvartalu ispod očekivanja
ISPOD OČEKIVANJA
BYD-ov prihod u prvom kvartalu ispod očekivanja
PEKING - Najveći kineski proizvođač električnih automobila BYD ostvario je 125 milijardi juana (16,1 milijardu eura) operativnih prihoda u prvom ovogodišnjem tromjesečju, što je četiri posto više nego u istom razdoblju prošle godine, ali ispod očekivanja analitičara.
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
ŠIRENJE
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
LONDON - Rolls-Royce uvelike proširuje svoju tvornicu u Chichesteru u Engleskoj. Podružnica BMW-a dodaje pet novih zgrada s planiranim početkom izgradnje sljedeće godine.
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PREGOVORI
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PEKING - Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE