GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaje se Gaddafijev Maybach

Prodaje se Gaddafijev Maybach
ZANIMLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2021 / 08:00
Autor: SEEbiz / autonet
ZAGREB - Prije nešto više od 10 godina kompanija Xenatec počela je prerađivati Maybachove limuzine u coupé izvedbe, uklanjajući im stražnja vrata i dorađujući neke dodatne detalje.

Tako je nastao model Xenatec Maybach 57S Coupé, kojih je trebalo biti izrađeno 100 komada. U konačnici izrađeno ih je tek osam, a jednoga od njih – serijskog broja 004 – za svoje je potrebe i prema svojem guštu naručio pokojni libijski poglavar Muammar al-Gaddafi. Bilo je to 2010. godine, nekoliko mjeseci prije nego je njegov režim svrgnut, a on ubijen u listopadu 2011. godine, piše Autonet.

Tako Gaddafi nikada nije uspio preuzeti svoj Maybach izrađen i dorađen po narudžbi, što spomenuti automobil čini jedinstvenim primjerkom ionako vrlo rijetke izvedbe Xenatec Maybacha. Osim što je riječ o raritetu, od svih osam poznatih inačica ovog vozila, nesuđeni Gaddafijev Maybach trenutačno bilježi i najmanju kilometražu – prešao je, naime, tek 2.300 kilometara.

Govorimo, dakle, o vozilu koje je kao novo, jedinstveno i sa zanimljivom pričom iza sebe. Ovaj pravi kolekcionarski primjerak sada se prodaje putem jedne nizozemske autokuće, na čijim stranicama su objavljeni i dodatni detalji o njemu.

Ovaj zapanjujući coupé izveden u dvije oker nijanse pogoni 12-cilindarski benzinski motor od 6 litara, snage 612 KS, s naravno automatskim mjenjačem. Popis dodatne opreme je posebno impresivan. Gaddafi nije štedio novca, pa je tako u Maybach coupé dao ugraditi valjda sve što je bilo u ponudi – od kamera, senzora, telefona i Bluetooth handsfree sustava, pa sve do Bose zvučnika i televizora, povrh sve moguće dodatne opreme za sigurnost i udobnost vožnje.

Osjećate li se kao libijski revolucionar ili nekoć nadobudni splitski gradonačelnik, ovaj raritetni i posebni Xenatec Maybach 57S Coupé može biti vaš za 795.000 eura, plus porezi i ostala davanja. Ostane li u Nizozemskoj, Gadaffijev Maybach će nekoga “na cestu” koštati nešto manje od 962.000 eura.

Tagovi: Moammar Gadafi, Moamer Gadafi, Xenatec Maybach 57S Coupé, Maybach, Libija
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE