GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk prodao dionice Tesle vrijedne četiri milijarde dolara

Musk prodao dionice Tesle vrijedne četiri milijarde dolara
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2022 / 08:38
Autor: SEEbiz / CNBC
NEW YORK - Elon Musk prodao je oko 4 milijarde dolara vrijednih Teslinih dionica u danima nakon svoje ponude da Twitter preuzme privatnim, prema podnescima Komisije za vrijednosne papire i burze.

U naletu trgovanja obavljenih u utorak i srijedu, izvršni direktor Tesle i SpaceX-a otpustio je oko 4,4 milijuna dionica svoje tvrtke za električna vozila.

Najveći dio prodaje izvršnog direktora obavljen je u utorak, pokazuju prijave. Tesline dionice pale su tog dana za 12 posto, ali su u srijedu porasle za manje od jedan postotni bod.

Kako su prijave postale javne, Musk je na Twitteru napisao: "Ne planira se daljnja prodaja TSLA nakon danas." Primjedbu je dao kao odgovor na račun koji snažno promovira Tesline dionice, proizvode i Muska na društvenoj mreži.

CNBC se obratio Tesli i Musku kako bi ga pitao kako točno planira upotrijebiti prihod i je li prodao više Teslinih dionica nakon 27. travnja, posljednjeg datuma za prijavu u četvrtak. Na zahtjev za komentarom nisu odmah odgovorili.

Musk se natječe za kupnju Twittera i preuzimanje društvene mreže u privatno vlasništvo za 54,20 dolara po dionici, ukupno oko 44 milijarde dolara. Kako bi to učinio, Musk je osigurao 25,5 milijardi dolara potpuno predanog duga, uključujući 12,5 milijardi dolara zajmova za svoje dionice Tesle.

Twitter je prihvatio njegovu ponudu ranije ovog tjedna, ali dogovor još uvijek zahtijeva odobrenje dioničara i regulatora.

Musk bi trebao platiti Twitteru naknadu za raskid od milijardu dolara ako ne uspije osigurati dovoljno sredstava za dovršetak posla za kupnju poslovanja društvenih medija, prema regulatornoj prijavi u utorak.

S druge strane, Twitter bi Musku dugovao naknadu od milijardu dolara ako prihvati konkurentsku ponudu ili ako dioničari odbiju dogovor, prema istoj prijavi.

Tagovi: Elon Musk, društvene mreže, Twitter, Tesla
PROČITAJ I OVO
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
ŠIRENJE
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
LONDON - Rolls-Royce uvelike proširuje svoju tvornicu u Chichesteru u Engleskoj. Podružnica BMW-a dodaje pet novih zgrada s planiranim početkom izgradnje sljedeće godine.
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PREGOVORI
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PEKING - Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE