GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk predstavio Cybertruck

Musk predstavio Cybertruck
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2023 / 09:12
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
SAN FRANCISCO - Elon Musk predstavio je u četvrtak dugoiščekivani Cybertruck, futuristički dizajniran kamionet za koji je već navodno dobio milijun rezervacija. Američki milijarder u najnovijem vozilu svoje kompanije Tesla uvezao se u sjedište firme u teksaškom gradu Austinu te proučio kako je riječ o "proizvodu budućnosti".

"Mislim da je ovo naš najbolji proizvod", rekao je Musk o vozilu koje se dugo čekalo i na sva zvona najavljivalo, a konačno predstavljanje dogodilo se s dvogodišnjim zakašnjenjem. Inače, kamionet je omiljeno vozilo Amerikanaca. Električne verzije već postoje i Teslini najveći konkurenti su Rivain, General Motors i Ford.

"Cybertruck je križanac modela iz filma ‘Blade Runner‘ i modela Wet Nellie, amfibije iz filma ‘Špijun koji me volio‘", rekao je Musk na velikom spektaklu na kojem su predstavljene sve Cybertruckove performanse. Osnovni model Cybertrucka prodaje se po cijeni od 60.000 dolara. Najskuplja verzija stoji 99.990 dolara. Može postići brzinu od 210 kilometara na sat, voziti 515 kilometara te vući pet tona.


Musk predviđa da će se 2025. godine prodavati četvrt milijuna Cybertruckova godišnje. Rezervacija je navodno tisuću, ali mnogima se najnoviji Teslin proizvod nije baš svidio. Komentari nakon predstavljanja često su se svodili na kritiziranje izgleda vozila, koji odudara od standardnih vozila na cesti. No čini se da bi ta robusnost, uglati kutevi i neobičan dizajn baš trebali biti mamac za kupce. I sam Musk priznao je kako je riječ o "radikalnom proizvodu" kojim bi cilj trebao biti pomicati granice i mijenjati standarde onoga što inače vidimo na cesti.

"Napokon budućnost izgleda kao budućnost", poručio je Musk predstavljajući vozilo s karoserijom praktički bez ijedne "obline".

Britanski list The Guardian podsjeća na to da je Cybertruck koštao čak 50 posto više nego što je Musk najavljivao 2019. godine. Piše i da su dionice Tesle pale jedan posto u produženoj trgovini pa se čini da Muskov entuzijazam ne dijele investitori.

Tagovi: musk, tesla, cybertruck
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE