GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk najavljuje da će Tesla proizvoditi i električne brodove i avione

Musk najavljuje da će Tesla proizvoditi i električne brodove i avione
HRABRE NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2023 / 21:40
Autor: SEEbiz
DALLAS - Elon Musk predstavio je treći dio Teslinog "Master plana", odnosno misije koju milijarder dodjeljuje proizvođaču električnih vozila da transformira društvo prema održivom energetskom gospodarstvu.

Ovaj plan očito uključuje potpunu transformaciju načina prijevoza. U automobilskoj industriji Tesla je već potaknula cijeli sektor na razvoj električnih vozila, smanjujući tako emisije zagađivača.

Tvrtka je upravo otkrila novu platformu za proizvodnju vozila s ciljem smanjenja troškova proizvodnje za 50%. Cilj je ponuditi jeftina vozila kako bi se doprlo do masa koje još uvijek zaziru od električnih vozila zbog često previsokih cijena.

"Svi će automobili biti potpuno električni i autonomni", Musk tijekom prezentacije.

Čini se da kralj techna također misli da su električni brodovi i zrakoplovi nova granica. U svakom slučaju, to je ono što je sugerirao uključivanjem brodova i zrakoplova u prezentaciju ulagačima u live stream događaju.

"Neophodan dio kolača je održivo opskrbljivanje aviona i brodova gorivom", rekao je na pozornici Drew Baglino, SVP, Powertrain and Energy Engineering u Tesli. "Pomorski promet čini 3% globalnog CO2. Pogodan je za elektrifikaciju, čak i s litij ionima, fosfatom. Brodovi za duge relacije mogu se u potpunosti napajati baterijama, tako da je to izvrsna prilika za elektrifikaciju.

Priznao je da je gustoća energije malo "teža" za avione na baterije, "ali kratka udaljenost je danas izvediva."

"Uz neka poboljšanja krenut će dugi put, ali čak i u međuvremenu, možemo iskoristiti održiva zrakoplovna goriva proizvedena i pohranjena korištenjem viška obnovljive električne energije. Puno je posla u tijeku", rekao je Musk.

Musk je dodao da za dobivanje zrakoplova i brodova dugog dometa na baterije morate redizajnirati brod i avion.

"Baš kao s električnim automobilom, ne biste samo, uzeli automobil na benzin i stavili bateriju u njega. Puno je učinkovitije da baterija pobijedi strukturu automobila." rekao je, dodajući da "ako se to učini sa zrakoplovom, možete dobiti zrakoplov dugog dometa."

Musk je zaključio: "Kako budemo poboljšavali gustoću energije baterija, vidjet ćete da će sav transport biti potpuno električan, s izuzetkom raketa."

Tagovi: Elon Musk, Tesla, električni brodovi, električni avioni
PROČITAJ I OVO
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
ZELENO SVJETLO
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
GRUENHEIDE - Tesla je u četvrtak dobila zeleno svjetlo za proširenje svoje njemačke tvornice u Gruenheideu u blizini Berlina od lokalnog vijeća unatoč prosvjedima protiv planova američkog proizvođača električnih vozila.
Honda će udvostručiti ulaganja u električna vozila
INVESTICIJE
Honda će udvostručiti ulaganja u električna vozila
TOKYO - Japanski proizvođač vozila Honda udvostručit će svoja planirana ulaganja u električna vozila do 2030.
Volkswagen će platiti 50 milijuna eura odštete zbog skandala Dieselgate u Italiji
ODŠTETA
Volkswagen će platiti 50 milijuna eura odštete zbog skandala Dieselgate u Italiji
RIM - Njemački proizvođač automobila Volkswagen platit će odštetu talijanskim kupcima vozila opremljenih nedozvoljenim uređajem za isključivanje niske temperature. 60.000 potrošača dobit će odštetu u ukupnom iznosu od 50 milijuna eura, objavila je Europska organizacija potrošača (BEUC).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE