GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercedes predstavio osvježeno izdanje svog najluksuznijeg SUV-a

Mercedes predstavio osvježeno izdanje svog najluksuznijeg SUV-a
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2023 / 22:03
Autor: SEEbiz
STUTTGART - S redizajniranom GLS-klasom dolazi još više opreme i luksuza, što najbolje dočarava verzija Maybach GLS 600, a i nakon redizajna u priči ostaje AMG verzija GLS 63.

Među Mercedesovim modelima koji su nedavno prošli tretman osvježenja je luksuzni SUV perjanica koja se krije iza GLS oznake i odgovor je Stuttgarta na slično dizajnirane SUV-ove "pune veličine" koje nudi nekoliko automobilskih kompanija.

U MB-u nisu mislili da je GLS-klasi potreban veliki “facelifting” pa velika karoserija sa sobom nosi suptilne promjene koje su vidljive na poklopcu hladnjaka, branicima i kućištima prednjih i stražnjih svjetala. Više nego dovoljno za SUV koji se opcijski može naručiti u kombinaciji s 23-inčnim kotačima, a u igri je i nekoliko novih boja karoserije.

Iza oznake GLS 63 i dalje se krije najsnažnija izvedba SUV-a čija je tiha i prostrana kabina (koja može primiti do sedam osoba) obložena najkvalitetnijim materijalima.litreni V8 motor koji uz dva turbopunjača razvija 612 KS i 850 Nm najvećeg okretnog momenta. Potpomognut blagom hibridnom tehnologijom koja daje dodatne 22 KS i 250 Nm, GLS 63 do stotke iz mjesta stiže za 4,2 sekunde i postiže 285 km/h. Performanse su potpomognute revidiranim elementima adaptivnog zračnog ovjesa, a dorađen je i elektronički kontroliran pogon na obje osovine (4Matic+).

Očekivano, najluksuznija verzija Mercedesovog 5,2-metarskog SUV-a krije se iza imena Maybach GLS 600, a karakterističnu dvobojnu karoseriju, čija je kabina predviđena za samo četiri osobe, pokreće i 4-litreni V8 motor koji razvija 558 KS i 730 Nm maksimalnog okretnog momenta. U odnosu na verzije prije redizajna, turbobenzinci u izvedbama GLS 450 i GLS 580 dobili su nešto više snage, pa trolitreni 6-cilindrični redni motor koji pokreće GLS 450 sada razvija 381 KS, a 4 -litreni V8 koji pokreće verziju GLS 580 (uz koju se može naručiti i paket "Off-Road Engineering") razvija 510 KS.

Za prijenos snage na bazu zaslužan je automatski 9-stupanjski mjenjač u svim izvedbama, a prvi primjerci redizajnirane GLS-klase trebali bi stići u prodajne salone diljem svijeta u drugoj polovici godine.

Tagovi: Mercedes, Maybach GLS 600
PROČITAJ I OVO
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
ŠIRENJE
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
LONDON - Rolls-Royce uvelike proširuje svoju tvornicu u Chichesteru u Engleskoj. Podružnica BMW-a dodaje pet novih zgrada s planiranim početkom izgradnje sljedeće godine.
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PREGOVORI
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PEKING - Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE