GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercedes EQB, jedan od bisera elektrifikacije

Mercedes EQB, jedan od bisera elektrifikacije
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2021 / 21:01
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Na IAA događaju u Münchenu upravo je debitirao Mercedes EQB-a u izvedbama 300 4MATIC i 350 4MATIC.

Pogon na sva četiri kotača bit će standardan kod oba modela zahvaljujući elektromotorima sprijeda i straga, a pokretat će ih litij-ionska baterija od 66,5 kWh. Ista će omogućavati električni domet od 419 kilometara prema WLTP-u kod oba modela.

Izvedba EQB 300 proizvodit će 228 KS (168 kW) i 390 Nm okretnog momenta, a riječ je o brojevima koji nadmašuju benzinskog GLB-a 250 s 224 KS (165 kW) i 350 Nm momenta. Električnog EQB-u 300 do stotke će biti potrebno 8 sekundi, na putu do elektronički ograničene maksimalne brzine od 160 km/h.

Ako vam to nije dovoljno, snažniji EQB 350 bit će sposoban za 292 KS (215 kW) i 521 Nm okretnog momenta. Za hvatanje 100 km/h potrebno mu je oko 2 sekunde manje (6,2 sekunde), a maksimalna brzina ostaje ista na 160 km/h. Iz Mercedesa javljaju kako će kasnije uslijediti i izvedba s pogonom na prednje kotače, kao i veći domet.

Kao i njegov benzinski brat GLB, EQB nudi sjedala za do sedam putnika dostupnim paketom sjedala u trećem redu. Stražnja klupa podijeljena je 50/50 za koju Mercedes navodi kako može primiti osobe do 163 centimetara visine. Kratko dno sjedala znači da će putnici u stražnjem redu patiti od ograničene potpore za bedra, ali bilo kako bilo, Mercedes dobiva zasluge za izgradnju sedmerosjeda dugog samo 4,7 metra.

Što se tiče različitosti od GLB-a, električni crossover ima jedinstvenu prednju masku s LED svjetlosnom trakom pune širine, ukombiniranu sa sjajnom crnom linijom koja je postala simbol EQ obitelji. Umjetna rešetka EQB-a razlikuje se od one na EQS-u po dvostrukim šipkama koje presijecaju veliki Mercedesov amblem, a treba spomenuti i kromirani obrub koji više liči na konvencionalni Mercedesov model s motorom s unutarnjim izgaranjem. Opcije kotača uključuju 2 20-inčna dizajna s ružičasto-zlatnim ili plavim naglascima.

I unutrašnjost dobiva detalje u tim nijansama – blijedo ružičasta ili električno plava boja pojavljuje se u otvorima za ventilaciju i duž armaturne ploče. Tu je i 10,3-inčna digitalna instrument tabla i infotainment zaslon s opcijom proširene stvarnosti, što je standard u EQ obitelji. Sustav pokreće najnoviji MBUX softver, koji bi trebao biti još 'intuitivniji' od onog u GLB-u.

Tagovi: Mercedes EQB, Mercedes
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE