GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ioniq 6: Prva Hyundaijeva električna limuzina

Ioniq 6: Prva Hyundaijeva električna limuzina
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2022 / 07:33
Autor: SEEbiz / VIDI
ZAGREB - Hyundai je u priličnoj tišini razvijao svoj luksuzni električni sedan koji bi mogao predstavljati konkurenciji Tesli, Fordu i GM-u, a sada je Hyundai Motor Group službeno predstavio Ioniq 6, limuzinu koja s jednim punjenjem baterije ima domet od 610 km i sadrži naprednu pametnu platformu.

Ioniq 6 je razvijen na Hyundaijevoj e-GMP platformi te dolazi s električnom arhitekturom od 800 V koja omogućuje punjenje od 10 do 80 posto kapaciteta za samo 18 minuta, piše Vidi.

Bit će dostupan sa standardnim paketom baterija od 55 kWh ili s opcijskim od 77,4 kWh, što je ekvivalentno onome što nude Kia EV6 i Polestar 2. U kombinaciji s minijaturnim koeficijentom otpora od 0,21 (koji je također jedan od najboljih na tržištu), očekuje se da će Ioniq 6 prijeći 610 km s jednim punjenjem. Kao i Ioniq 5, 6 također nudi V2L mogućnosti reverzibilnog punjenja, omogućujući mu punjenje vaše kuće, dodatne opreme, pa čak i drugih vozila.

Vozači će imati opciju između RWD i AWD (2 i 4 motora). AWD će proizvoditi 239 kW (320 KS) sa 605 Nm okretnog momenta i imati ubrzanje od nule do stotke za 5,1 sekunde. Model s malim baterijama RWD će biti dizajniran za maksimalnu učinkovitost i potrošnju energije ispod 14 kWh/100 km.

Vozači će moći u potpunosti prilagoditi svoje željeno iskustvo vožnje pomoću sustava za podešavanje performansi, od otpora upravljača i snage motora, do osjetljivosti papučice gasa i načina pogona.

Njegov interijer "inspiriran čahurom" izgrađen je, kako kažu, kao "udobno i personalizirano skrovište" u kojem ljudi "mogu drijemati, baviti se laganim kodiranjem ili uredskim poslom, pa čak i voditi prijenose uživo svojim bezbrojnim pratiteljima na društvenim mrežama", kao što možete vidjeti u ovom videu.

Unutrašnjost ima 12-inčni infotainment zaslon osjetljiv na dodir i 12-inčni digitalni klaster, koji omogućuje mapiranje radijusa putovanja u stvarnom vremenu kako bi informirao vozača koliko daleko će moći prijeći s preostalim punjenjem. Apple CarPlay i Android Auto su standard, kao i Bluetooth višestruka povezivost, što znači da možete bežično povezati dva uređaja za reprodukciju putem Bose zvučnog sustava s 8 zvučnika.

Cijena za Ioniq 6 tek treba biti objavljena, iako je početak proizvodnje planiran za treće tromjesečje 2022.

Tagovi: Ioniq 6, Hyundai, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE