GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investitori pesimistični oko dionica Tesle

Investitori pesimistični oko dionica Tesle
PESIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2024 / 20:23
Autor: SEEbiz / Yahoo! Finance
NEW YORK - Neslužbena anketa institucionalnih ulagača Tesle (TSLA) koju je proveo Morgan Stanley pokazala je da su mnogi negativno nastrojeni i očekuju da će dionica u sljedećih šest mjeseci imati lošu izvedbu.

"Upravo smo se vratili s lako najopasnijeg od naših Tesla bull/bear ručkova... ali iz doduše razumljivih razloga", napisao je analitičar Morgan Stanleyja Adam Jonas u bilješci u srijedu. “Neki su sumnjali hoće li prodaja uopće rasti ove godine. Većina vidi pad konsenzusa i AI za sada 'izvan stola'."

Jonas je rekao da je njegov dojam s ručka, poluredovitog okupljanja koje Morgan Stanley održava za svoje institucionalne klijente, da su "svi osjećali da će dionice imati lošu izvedbu u sljedećih 6 mjeseci". Dionice Tesle pale su od početka 25% do danas.

Jonas je naveo nekoliko razloga za sveukupno opadanje među klijentima, a jedan od najvećih je AI i Teslino isključenje iz napretka tehnologije vezanog uz AI.

“Elon Musk smatra se 'skrajnut' Teslu od teme umjetne inteligencije za 2024., dopuštajući investitorima da se usredotoče na sve lošiju priču o potražnji za električnim vozilima,” napisao je Jonas.

Ovo je vjerojatno posljedica niza tweetova Elona Muska sredinom siječnja u kojima je napisao da bi mu bilo "neugodno razvijati Teslu u lidera u AI i robotici bez ~25% glasačke kontrole." Mnogi su to vidjeli kao Muskovu prijetnju da će usmjeriti napore AI-ja u zasebne kompanije, čime će Tesla lišiti dobiti ostvarene u svojim naporima AI-a, a Musk također zahtijeva veću kompenzaciju u obliku donacija za dionice od Teslinog Upravnog odbora.

Jonas je u prošlosti oduševljeno pisao o Teslinoj umjetnoj inteligenciji i umijeću superračunala te je modelirao Teslin dugoročni rast koristeći te faktore. Jonas je primijetio da Morgan Stanleyeva procjena Teslinog temeljnog auto poslovanja predstavlja samo 22% od ciljne cijene tvrtke od 345 USD, dok ostale Tesline igre poput umjetne inteligencije, mrežnih usluga voznog parka i oblaka, robotike, softvera (samostalna vožnja) i superračunala čine ostatak.

Tagovi: Tesla, musk, morgan stanley
PROČITAJ I OVO
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PREGOVORI
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PEKING - Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE