GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hyundai prodaje udio u tvornici u SAD-u

Hyundai prodaje udio u tvornici u SAD-u
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2023 / 14:00
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Hyundai Motor će prodati kontrolni udio u tvornici auto-dijelova u američkoj saveznoj državi Alabami zbog zapošljavanja djece.

Reutersova istraga otkrila je da u pogonima u američkoj saveznoj državi Alabami rade djeca, izlažući se time brojnim opasnostima.

Neka među njima imaju samo 12 godina, utvrdio je Reuters.

I američki savezni zakoni i zakoni Alabame ograničavaju rad u tvornici osobama mlađim od 16 godina. Radnicima mlađim od 18 godina zabranjeno je obavljanje većine poslova, uključujući metalne preše, strojeve za rezanje i brze viličare.

U kolovozu vlasti su provele inspekciju u Hyundaijevom dobavljaču SL Alabama i utvrdile da i u njegovim pogonima rade djeca. Regulatori su kaznili SL i agenciju za zapošljavanje.

U prosincu Reuters je iz prve ruke izvijestio da djeca rade u više automobilskih tvornica u korejskom vlasništvu diljem Alabame, otkrivši da državne i savezne vlasti istražuju čak deset tvornica u toj saveznoj državi koje opskrbljuju Hyundai i Kiu.

Vlasti također istražuju jesu li maloljetni radnici u Hyundaijevom opskrbnom lancu u Alabami možda žrtve trgovine djecom koja bi trebala biti angažirana kao radna snaga, prema dvojici upućenih dužnosnika.

Hyundai je rekao da je poduzeo mjere čim je prošle godine saznao za kršenje zakona u SMART Alabami i u SL-u.

Kompanija je angažirala neovisni odvjetnički ured koji je od kolovoza prošle godine analizirao dokumente i provjeravao stanje u pogonima.

U pismu dioničarima glavni izvršni direktor Hyundaija Jaehoona Changa poručio je u petak da je provjera u 29 izravnih dobavljača diljem Alabame potvrdila da su „sada u potpunosti u skladu sa zakonima o radu maloljetnika”.

Kompanija je ipak odlučila prodati većinski udio u SMART Alabama LLC-u. Prema financijskom izvješću, Hyundai je prošle godine kontrolirao 72 posto udjela u SMART-u.

Chang je u pismu izvijestio da je Hyundai „u postupku prodaje vlasničkog udjela u SMART-u”, ali će osigurati „očuvanje ekonomski važnih poslova u zajednici Luverne u Alabami”. U pismu ne stoji kada će transakcija biti zaključena, ni tko kupuje vlasnički udjel i u kojem obliku.

Kompanija je Reutersu poslala kopiju pisma dioničarima.

Tagovi: Hyundai, Hyundai Motor
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE