GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Greyp Bikes potpuno integriran u Porsche

Greyp Bikes potpuno integriran u Porsche
INTEGRACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2023 / 08:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Greyp Bikes, tehnološka tvrtka za razvoj i proizvodnju prvih povezanih električnih bicikala u svijetu koju je osnovao hrvatski poduzetnik Mate Rimac, u potpunosti se integrirala u Porscheov jedinstveni ekosistem Porsche eBike Performance.

Rimac, koji je i osnivač Rimac Automobila, još je 2008. godine pokrenuo tvrtku Podest koja je bila namijenjena dizajniranju i razvoju električnih bicikala. Pet godina kasnije preimenovao ju je u Greyp Bikes i prenamijenio "za proizvodnju električnih dvokotača".

Porsche drži oko deset posto udjela u Greypu preko Porsche Venturesa od 2018. godine. Početni udio stečen je istovremeno s ulaganjem u Rimac Automobile.

U studenome 2021. Porsche je preuzeo većinski udio u tvrtki od 61 posto, dok Mate Rimac, njegov dizajner Adriano Mudri i sama tvrtka kroz Greyp ESOP imaju manjinske udjele.

Prošlo je sedam mjeseci otkako je osnovan Porsche eBike Performance. Jedinice robnih marki FAZUA i Greyp integrirane su pod zajedničkim kišobranom, stvarajući priliku za brušenje svog profila, definiranje sinergija i njihovu uspješnu implementaciju u temeljne projekte, a sada je Greyp službeno promijenio naziv tvrtke u Porsche eBike Performance d.o.o.

Ovime je integracija i službeno završena, a poslovnu strukturu čine njemački Porsche eBike Performance GmbH sa sjedištem u Ottobrunnu u blizini Münchena i hrvatski Porsche eBike Performance d.o.o. sa sjedištem u Svetoj Nedelji, u blizini Zagreba.

To znači da će uz kompaktne pogonske sustave iz FAZUA-e, Porsche eBike Performance GmbH, uz podršku inovativnog softvera i povezivosti iz Greypa, razvijati i proizvoditi posebno snažne pogonske sisteme za eBike pod markom Porsche.

Porsche eBike Performance nastavit će transformirati mobilnost razvojem inovativnih električnih rješenja visokih performansi za tržište e-bicikala i trenutno traže nove talente i aktivno zapošljavaju, izvještava Croatiaweek.

Tagovi: Greyp Bikes, Porsche, Rimac Automobili, Mate Rimac
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE