GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

General Motors ulaže 13 milijardi dolara u pogone u SAD-u

General Motors ulaže 13 milijardi dolara u pogone u SAD-u
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2023 / 17:41
Autor: SEEbiz
DETROIT – General Motors planira uložiti otprilike 13 milijardi dolara u pogone u SAD-u do travnja 2028., rekao je sindikat United Auto Workers u sklopu svog nedavnog okvirnog sporazuma s proizvođačem automobila.

GM je već najavio neka od planiranih ulaganja kao što su 4 milijarde dolara u Orion Assembly u predgrađu Detroita i 2 milijarde dolara u Spring Hillu, Tennessee, za nova električna vozila. Drugi, kao što je 1,25 milijardi dolara za buduću tvornicu električnih vozila u Lansing Grand Riveru, novi su.

Mnoga od novih ulaganja uključuju stotine milijuna dolara za pogone za sklapanje za podršku ili povećanje volumena, kao i pogone motora i komponenti.

Pojedinosti okvirnog sporazuma objavljene su u subotu nakon što su lokalni čelnici UAW-a i GM-a odobrili pakt, koji još mora ratificirati jednostavna većina od 46.000 članova sindikata proizvođača automobila. GM je bio posljednji proizvođač automobila iz Detroita koji je postigao okvirni sporazum nakon Ford Motorai Chryslerov vlasnik Stellantis
.
Sindikat otkriva pojedinosti o ulaganjima i proizvodima kako bi članovima prikazao sigurnost posla.

GM-ova ulaganja u SAD kroz uvjete 4 ½-tear provizornog ugovora u usporedbi s 8,1 milijardom dolara koje je najavio sindikat u Fordu i 18,9 milijardi dolara u Stellantisu, uključujući 6,2 milijarde dolara u prethodno najavljenim tvornicama dijelova u Kokomu, Indiana.

Pojedinosti koje je otkrio sindikat za GM ne uključuju milijarde u prethodno najavljenim ulaganjima u četiri zajedničke tvornice baterijskih ćelija u SAD-u, uključujući tri nadolazeća pogona.

GM je odbio komentirati objavljene detalje, osvrćući se na izjavu izvršne direktorice Mary Barra kada je provizorni ugovor prvobitno najavljen: “GM je zadovoljan što je postigao provizorni sporazum s UAW-om koji odražava doprinose tima, a istovremeno nam omogućuje da nastavimo ulagati u našu budućnost i osiguravamo dobre poslove u SAD-u”, rekla je. "Radujemo se što ćemo se svi vratiti na posao u svim našim operacijama, isporučivati izvrsne proizvode za naše klijente i pobjeđivati kao jedan tim."

Tagovi: General Motors, Ford, Chrysler
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE