GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

General Motors strateški udara na Teslu

General Motors strateški udara na Teslu
STRATEGIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2020 / 20:51
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
DETROIT - Izvršna direktorica američkog proizvođača automobila General Motorsa, Mary Barra ovaj tjedan najavila je će do 2025. godine kompanija uložiti 20 milijardi dolara u razvoj električnih vozila.

Dio je to njihove tranzicijske strategije kojom se žele od proizvođača automobila s motorima s unutrašnjim izgaranjem profilirati i kao jedni od vodećih proizvođača električnih vozila. Dio te strategije uključuje i prelazak na modularnu platformu za električna vozila te novu baterijsku tehnologiju 'Ultium' zahvaljujući kojoj bi cijena baterija mogla biti puno niža. Tako bi, cijena baterije za njihov električni model Chevrolet Bolt mogla biti čak do 45 posto jeftinija.

Osim cijene, nova tehnologija trebala bi omogućiti i veći doseg vozila te se spominje 650 i više kilometara s jednim punjenjem baterije. S nižom cijenom električnih automobila i snažnijim, tj. učinkovitijim baterijama, riješili bi se neki od najvećih problema na tom tržištu, piše Reuters.

Na krilima novih ulaganja i razvoja tehnologije, u General Motorsu nadaju se da će do 2025. u SAD-u i Kini povećati godišnju prodaju e-vozila na milijun. Pred njima je veliki izazov jer su prošle godine u SAD-u prodali oko 16.400 modela Chevrolet Bolt EV te oko 60 tisuća modela Baojun E-Series u Kini, koji su napravili u suradnji s partnerskom tvrtkom SAIC Motor.

Što se tiče Muskove Tesle, kojoj se GM želi približiti, kompanija je prošle godine prodala 367.500 električnih vozila diljem svijeta, od čega 223 tisuće samo u SAD-u.

Tagovi: General Motors, Tesla, električni automobili, Mary Barra, Chevrolet Bolt
PROČITAJ I OVO
Prodaja automobila u EU porasla u veljači
AUTO TRŽIŠTE
Prodaja automobila u EU porasla u veljači
BRUXELLES - U veljači su u EU prvi put registrirana 802.763 automobila, što je 11,5 posto više nego u veljači prošle godine. U odnosu na siječanj, u veljači je rast ojačao za 0,2 postotna boda. Broj prvih registracija potpuno električnih automobila porastao je za 39,7 posto na 97.300, čime je njihov tržišni udio povećan na 12,1 posto.
Pretres u Mercedesu zbog sumnje u korupciju
ISTRAGA
Pretres u Mercedesu zbog sumnje u korupciju
STUTTGART - Uredi u sjedištu Mercedes-Benza u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak.
Ovo je novi plan EU za zabranu motora s unutarnjim sagorijevanjem
PRITISAK NJEMAČKE
Ovo je novi plan EU za zabranu motora s unutarnjim sagorijevanjem
BRUXELLES - Nakon protivljenja Njemačke prethodnom rješenju, Europska komisija predložila je dozvolu prodaje novih automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem i nakon 2035. ako se radi o klimatski neutralnim e-gorivima, pokazao je dokument u koji je uvid imao Reuters.
Ruski sud zaplijenio imovinu VW-a nakon tužbe bivšeg partnera
ZAPLJENA
Ruski sud zaplijenio imovinu VW-a nakon tužbe bivšeg partnera
MOSKVA - Sud u Nižnjem Novgorodu u Rusiji zaplijenio je imovinu Volkswagena (VW) u Rusiji nakon tužbe koju je podnio bivši ruski partner njemačkog proizvođača automobila, Gaz.
Valmet Automotive planira otpustiti 940 zaposlenika
REZOVI
Valmet Automotive planira otpustiti 940 zaposlenika
HELSINKI – Finska tvrtka za proizvodnju baterijskih sustava Valmet Automotive najavila je da će otpustiti 940 zaposlenika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE