GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ford će otpustiti 3.200 radnika u Europi

Ford će otpustiti 3.200 radnika u Europi
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2023 / 12:53
Autor: SEEbiz
ESSEN - Američki proizvođač automobila Ford Motor navodno planira otpustiti 3200 radnih mjesta u Europi, pišu strani mediji pozivajući se na njemački sindikat IG Metall. Rečeno je da će otpuštanja posebno utjecati na Njemačku.

Planirano ukidanje radnih mjesta dio je nastojanja tvrtke da smanji troškove kako bi se nosila s trenutnom gospodarskom klimom usred straha od recesije, navodi njemačka novinska agencija dpa.

Veliki problem za Ford navodno predstavlja sve veća cijena materijala za baterije za električna vozila. Zapravo, tvrtka si je postavila cilj da će do 2030. polovica svjetske prodaje biti električna vozila. Tvrtka je nedavno ocijenila da će morati biti konkurentniji u prelasku na električna vozila te da prelazak na proizvodnju takvih vozila zahtijeva strukturne promjene.

Prema Reutersu, Ford planira ukinuti 2500 radnih mjesta u razvoju proizvoda i daljnjih 700 radnih mjesta u menadžmentu, uglavnom u Njemačkoj. Američki proizvođač automobila planira preseliti razvoj nekih proizvoda u Sjedinjene Države.

Ford je radnike svoje tvornice u Kölnu, koja zapošljava oko 14.000 ljudi, obavijestio o svojim planovima na sastanku radničkog vijeća. Proizvođač automobila o tome raspravlja s njemačkim radničkim vijećima. U međuvremenu, sindikat IG Metall rekao je da planira poduzeti mjere ako Ford nastavi s predloženim ukidanjem radnih mjesta.

"Ako pregovori između radničkog vijeća i uprave u idućim tjednima ne budu jamčili budućnost radnika, uključit ćemo se u proces", naglasili su u IG Metallu, koji se smatra jednim od najvećih sindikata u Njemačkoj. Ne isključuju mjere koje bi mogle ozbiljno utjecati na tvrtku ne samo u Njemačkoj, nego i u Europi, prenosi dpa.

Tagovi: Ford, Ford Motor, IG Metall
PROČITAJ I OVO
Teški dani za Ford u Europi
PROBLEMI
Teški dani za Ford u Europi
LONDON - Europska podružnica američkog proizvođača automobila pala je na vrlo niske grane.
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
EPILOG
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
BERLIN - Njemački proizvođač završio je pregovore s Francuzima, što znači da će sada možda morati samostalno razvijati vlastito pristupačno električno vozilo. Renault će nastaviti s projektom električnog Twinga čija bi prodaja trebala krenuti 2026. godine.
Toyota oprezna s električnim automobilima
OPREZ
Toyota oprezna s električnim automobilima

LONDON - Najveći svjetski proizvođač automobila trenutno obara rekorde profitabilnosti.

Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE