GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fisker zaustavlja proizvodnju, upozorio na mogući bankrot

Fisker zaustavlja proizvodnju, upozorio na mogući bankrot
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2024 / 16:22
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Fisker Inc. pauzira proizvodnju sljedećih šest tjedana jer proizvođač električnih vozila nastoji obuzdati zalihe i izbjeći mogućnost podnošenja zahtjeva za stečaj.

Kompanija prošlog tjedna nije platila obaveznu kamatu od oko 8,4 milijuna dolara na svoje neosigurane konvertibilne obveznice koje dospijevaju 2026., prema regulatornom podnesku u ponedjeljak. Fisker je upozorio da možda neće moći ispuniti obveze servisiranja duga i "možda će morati tražiti zaštitu prema primjenjivim zakonima o stečaju."

Dionice Fiskera pale su čak 14% nedugo nakon početka redovnog trgovanja. Dionice su pale 90% ove godine do zatvaranja prošlog tjedna.

Fisker je također rekao u ponedjeljak da planira prikupiti čak 150 milijuna dolara putem ugovora o financiranju s vlasnikom svojih konvertibilnih novčanica s datumom iz 2025. godine. Proizvođač električnih vozila sa sjedištem u Los Angelesu nije identificirao postojećeg investitora i rekao je da će financiranje biti organizirano u četiri tranše i pod određenim uvjetima.

Objave govore o teškom stanju Fiskera, koji je krajem prošlog mjeseca upozorio da postoji značajna sumnja u njegovu sposobnost da ostane u poslu. Tvrtka je priopćila da će otpustiti 15% svoje radne snage nakon što se bori s problemima u proizvodnji, softverskim greškama i kritikama na račun kratkih prodavača.

Fisker je rekao da ostaje u pregovorima s neidentificiranim velikim proizvođačem automobila o potencijalnom ulaganju i zajedničkom razvojnom partnerstvu. Bloomberg je ranije ovog mjeseca izvijestio da je tvrtka u pregovorima s japanskom Nissan Motor Co., pozivajući se na ljude upoznate s tim pitanjem.

U svojoj izjavi, Fisker je rekao da ima oko 4700 vozila u inventaru vrijednih više od 200 milijuna dolara. Pauzira proizvodnju u Grazu u Austriji, počevši od ovog tjedna kako bi smanjio svoju zalihu već izgrađenih električnih vozila.

Tagovi: Fisker, automobili, bankrot
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE