GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eni će postaviti 2.000 punionica za električne automobile u osam zemalja, uključujući Sloveniju

Eni će postaviti 2.000 punionica za električne automobile u osam zemalja, uključujući Sloveniju
PUNIONICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2023 / 08:59
Autor: SEEbiz
RIM - Talijanska tvrtka Eni dobit će 100 milijuna eura sredstava od EU i talijanske razvojne banke CDP za projekt mreže od 2000 brzih punionica za električne automobile u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Austriji, Njemačkoj, Portugalu, Grčkoj i Sloveniji .

Enijev projekt Be Charge dobit će CDP kredit od 50 milijuna eura i bespovratna sredstva EU od 50,4 milijuna eura za izgradnju mreže od 2000 "ultrabrzih" punionica snage najmanje 150 kilovata duž glavnih prometnih koridora u osam europskih zemalja. spomenuto. objavio je Eni na svojoj web stranici ovaj tjedan.

U rujnu prošle godine odobrena su europska sredstva od strane Europske izvršne agencije za klimu, infrastrukturu i okoliš (CINEA), i to iz sredstava za izgradnju infrastrukture za alternativna goriva u okviru Instrumenta za povezivanje Europe (CEF). CDP je provedbeno tijelo za takve europske programe u Italiji i također osigurava zajmove za provedbu projekata prometne infrastrukture i održive mobilnosti.

"Sredstvima za izgradnju infrastrukture za alternativna goriva želimo podržati brzu ugradnju infrastrukture za punjenje. Uz mrežu ultrabrzih punionica u osam država članica, projekt Be Charge omogućit će povećanje broja vozila s niskim ili nikakvim emisijama. Ovako velika mreža dodatno će osigurati potrošače i potaknuti ih na korištenje elektromobilnosti", rekla je europska povjerenica za promet Adine Valean.

Glavni izvršni direktor Enijeve podružnice Plentitude, koja je, između ostalog, vlasnik 51 posto slovenskog opskrbljivača plinom Adriaplina, Stefano Goberti, rekao je da odobrenje sredstava znači priznanje Be Charge predanosti području električne mobilnosti, koja je važan dio Plentitudeove strategije za podršku energetskoj tranziciji. “Transakcija je dio plana tvrtke da do 2026. poveća broj punionica sa sadašnjih 15.000 na 30.000”, dodao je.

Zamjenik izvršnog direktora CDP-a Massimo Di Carlo izrazio je zadovoljstvo što su s projektom Be Charge sklopili financijski ugovor za razvoj učinkovitog i održivog transportnog sustava te što su napravili odlučan pomak prema energetskoj tranziciji. Ocijenio je da je transakcija dobar primjer isplative suradnje i sinergije između europskih dionika i CDP-a kao pobornika korištenja europskih fondova za održive projekte.

Tagovi: punionice za električne automobile, Be Charge, kompanija Eni,
PROČITAJ I OVO
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
EPILOG
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
BERLIN - Njemački proizvođač završio je pregovore s Francuzima, što znači da će sada možda morati samostalno razvijati vlastito pristupačno električno vozilo. Renault će nastaviti s projektom električnog Twinga čija bi prodaja trebala krenuti 2026. godine.
Toyota oprezna s električnim automobilima
OPREZ
Toyota oprezna s električnim automobilima

LONDON - Najveći svjetski proizvođač automobila trenutno obara rekorde profitabilnosti.

Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
ZELENO SVJETLO
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
GRUENHEIDE - Tesla je u četvrtak dobila zeleno svjetlo za proširenje svoje njemačke tvornice u Gruenheideu u blizini Berlina od lokalnog vijeća unatoč prosvjedima protiv planova američkog proizvođača električnih vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE