GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eni će postaviti 2.000 punionica za električne automobile u osam zemalja, uključujući Sloveniju

Eni će postaviti 2.000 punionica za električne automobile u osam zemalja, uključujući Sloveniju
PUNIONICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2023 / 08:59
Autor: SEEbiz
RIM - Talijanska tvrtka Eni dobit će 100 milijuna eura sredstava od EU i talijanske razvojne banke CDP za projekt mreže od 2000 brzih punionica za električne automobile u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Austriji, Njemačkoj, Portugalu, Grčkoj i Sloveniji .

Enijev projekt Be Charge dobit će CDP kredit od 50 milijuna eura i bespovratna sredstva EU od 50,4 milijuna eura za izgradnju mreže od 2000 "ultrabrzih" punionica snage najmanje 150 kilovata duž glavnih prometnih koridora u osam europskih zemalja. spomenuto. objavio je Eni na svojoj web stranici ovaj tjedan.

U rujnu prošle godine odobrena su europska sredstva od strane Europske izvršne agencije za klimu, infrastrukturu i okoliš (CINEA), i to iz sredstava za izgradnju infrastrukture za alternativna goriva u okviru Instrumenta za povezivanje Europe (CEF). CDP je provedbeno tijelo za takve europske programe u Italiji i također osigurava zajmove za provedbu projekata prometne infrastrukture i održive mobilnosti.

"Sredstvima za izgradnju infrastrukture za alternativna goriva želimo podržati brzu ugradnju infrastrukture za punjenje. Uz mrežu ultrabrzih punionica u osam država članica, projekt Be Charge omogućit će povećanje broja vozila s niskim ili nikakvim emisijama. Ovako velika mreža dodatno će osigurati potrošače i potaknuti ih na korištenje elektromobilnosti", rekla je europska povjerenica za promet Adine Valean.

Glavni izvršni direktor Enijeve podružnice Plentitude, koja je, između ostalog, vlasnik 51 posto slovenskog opskrbljivača plinom Adriaplina, Stefano Goberti, rekao je da odobrenje sredstava znači priznanje Be Charge predanosti području električne mobilnosti, koja je važan dio Plentitudeove strategije za podršku energetskoj tranziciji. “Transakcija je dio plana tvrtke da do 2026. poveća broj punionica sa sadašnjih 15.000 na 30.000”, dodao je.

Zamjenik izvršnog direktora CDP-a Massimo Di Carlo izrazio je zadovoljstvo što su s projektom Be Charge sklopili financijski ugovor za razvoj učinkovitog i održivog transportnog sustava te što su napravili odlučan pomak prema energetskoj tranziciji. Ocijenio je da je transakcija dobar primjer isplative suradnje i sinergije između europskih dionika i CDP-a kao pobornika korištenja europskih fondova za održive projekte.

Tagovi: punionice za električne automobile, Be Charge, kompanija Eni,
PROČITAJ I OVO
Tesla ponovo spustila cijene
CIJENE
Tesla ponovo spustila cijene
SAN FRANCISCO - Tesla je ponovno snizila cijene za dva modela iz svoje ponude, a jedan je jeftiniji za više od tri tisuće dolara, piše Autoblog.
Proizvođači automobila u prvom kvartalu - veći promet, manja zarada
TRENDOVI
Proizvođači automobila u prvom kvartalu - veći promet, manja zarada
BERLIN - Najveći svjetski proizvođači automobila, pa tako i njemački, u prvom su kvartalu zabilježili veliki rast prometa, no prodaja i dobit nisu to pratili te je zarada oslabila. Konzultanti tvrtkama preporučuju veću disciplinu u troškovima.
Hyundai i LG Energy Solution grade tvornicu baterija u SAD-u
INVESTICIJE
Hyundai i LG Energy Solution grade tvornicu baterija u SAD-u
SEUL - Južnokorejske kompanije Hyundai i LG Energy Solution osnovat će zajedničko ulaganje za postavljanje tvornice električnih baterija u Sjedinjenim Državama.
Volkswagen se nagodio s državom Teksas za 85 milijuna dolara
NAGODBA
Volkswagen se nagodio s državom Teksas za 85 milijuna dolara
WOLFSBURG - Volkswagen grupa, koja posjeduje većinski udio u Audiju, dogovorila je nagodbu od 85 milijuna dolara s američkom saveznom državom Teksas za namještanje testova emisije između 2006. i 2015. godine.
Ford sklopio ugovor s Teslom, dobiva pristup superpunjačima od 2024.
PUNJAČI
Ford sklopio ugovor s Teslom, dobiva pristup superpunjačima od 2024.
DETROIT - Ford Motor Co priopćio je u četvrtak da se dogovorio s tvrtkom Tesla Inc da svojim vlasnicima električnih vozila omogući pristup više od 12.000 Teslinih superpunjača u Sjevernoj Americi početkom 2024.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE