GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Emil Frey preuzima distribuciju Grupe Renault u Srbiji

Emil Frey preuzima distribuciju Grupe Renault u Srbiji
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2022 / 07:56
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BEOGRAD - U okviru nove organizacije posla na mnogim tržištima postignut je dogovor između Grupe Renault i Grupe Emil Frey za preuzimanje poslova distribucije Grupe Renault u Srbiji.

Švicarski holding Emil Frey Grupa u Srbiji posluje kroz svoje dvije kompanije: Star Import i Emil Frey Auto Centar. Star Import je generalni distributer Daimler kompanije za Mercedes-Benz, Smart, Setra i Fuso vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju, dok je Emil Frey Auto Centar maloprodajni i servisni centar za navedene brendove.

Dogovor je da, poslije analize udjela na tržištu, novi model poslovanja počne da funkcioniše od septembra ove godine.

- Što se tiče obima i partnerstva sa automobilskim brendovima, Emil Frey je jedna od vodećih grupa uvoznika u Evropi. Sa već uspostavljenim poslovanjem sa Grupom Renault u maloprodaji, Emil Frey je takođe izabran zbog velikog znanja koje posjeduje kao uvoznik. Zahvaljujući ovom ugovoru uvjeren sam da će Grupa Renault ostvariti Renaulation ambiciju u Srbiji, navodi se u izjavi višeg potpredsjednika za prodaju, marketing i usluge Grupe Renault Filipa Biroa (Philippe Buros), izvještava biznis.rs.

Ovom transakcijom Grupa Renault ima za cilj dalje jačanje pozicije na lokalnom nivou, zahvaljujući efikasnom modelu poslovanja koji podržava i komercijalne ambicije i zahtjeve u pogledu zadovoljstva kupaca.

- Grupa Emil Frey je ponosna što postaje partner Renault i Dacia u distribuciji postojećeg asortimana proizvoda (uključujući bogatu liniju visokotehnoloških električnih vozila) Grupe Renault u Srbiji. Nastavićemo uspješan put organizacije distribucije Renaulta i dodati našu dugogodišnju stručnost na srpskom tržištu. Radujemo se daljem razvoju poslovanja zajedno sa lokalnom distributivnom mrežom, rekao je glavni izvršni direktor Grupe Emil Frey Gerhard Schuermann.

Uspostavljeni Renaulation plan početkom 2021. godine nastao je u nadi da će presudno uticati na budućnost Renault brenda.
Renaulation se odnosi na preusmjeravanje poslovanja cijele kompanije koje će poznatom brendu donijeti nove vrijednosti. Duboka transformacija poslovnog modela dovešće ga na zdrave i stabilne osnove koje će pomoću tehnoloških rješenja usmjeriti proces proizvodnje kako bi se iskoristio pun potencijal.

Efikasnost će se ogledati u tehnološki naprednoj i konkurentnoj proizvodnji sa jasnim ciljem da se udovolji zahtjevima kupaca.

Tagovi: Emil Frey, Grupa Renault, Renault, Dacia
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE