GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Tesle tonu nakon što su rezultati iznevjerili očekivanja

Dionice Tesle tonu nakon što su rezultati iznevjerili očekivanja
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2023 / 08:19
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Tesla je izvijestila o zaradi nakon zvona, pokazujući rekord tromjesečnih prihoda, ali niže marže zahvaljujući sniženjima cijena i poticajima.

Cijena dionice ostala je nepromijenjena nakon početnog izvješća, ali je počela padati tijekom razgovora o zaradi jer izvršni direktor Elon Musk i drugi rukovoditelji nisu uspjeli dostaviti precizne specifikacije i datume početka isporuke za Cybertruck i vozilo spremno za robotaxi. Musk i drugi rukovoditelji također su tijekom razgovora rekli da će se proizvodnja vozila usporiti tijekom trećeg tromjesečja zbog zatvaranja radi poboljšanja tvornica. Sada je pao za oko 5% nakon radnog vremena.

Evo kako je tvrtka uspjela u odnosu na očekivanja:

Prihod: 24,93 milijarde dolara, naspram očekivanih 24,47 milijardi dolara prema Refinitivu.
Zarada: 91 cent po dionici prilagođeno, naspram 82 centa po dionici očekivanih prema Refinitivu.
Neto dobit (GAAP) iznosila je 2,70 milijardi dolara, što je povećanje od 20% u odnosu na prošlu godinu. Operativni prihodi su, međutim, smanjeni za 3% u odnosu na prošlogodišnje tromjesečje na 2,40 milijardi dolara.

Usporedbe radi, tijekom prvog tromjesečja 2023. Tesla je prijavio neto prihod od 2,51 milijardu dolara uz prihod od 23,33 milijarde dolara. Tijekom drugog tromjesečja prošle godine, Tesla je prijavio neto prihod od 2,27 milijardi dolara na 16,93 milijarde dolara prihoda.

Na razgovoru o prihodima tvrtke, Musk je rekao: "Nastavljamo ciljati na 1,8 milijuna isporuka vozila ove godine, ali očekujemo da će proizvodnja u trećem kvartalu biti malo smanjena jer imamo ljetna obustave rada zbog puno nadogradnji tvornice."


Početkom ovog mjeseca Tesla je izvijestila o ukupno 466.140 isporuka vozila u drugom kvartalu i rekla da je proizvela 479.700 električnih vozila. Isporuke su najbliža procjena prodaje koju Tesla navodi.

Te su isporuke bile veće nego što je Wall Street očekivao, a dijelom su bile potaknute poticajima i popustima.

Tagovi: Tesla, Elon Musk, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
ŠIRENJE
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
LONDON - Rolls-Royce uvelike proširuje svoju tvornicu u Chichesteru u Engleskoj. Podružnica BMW-a dodaje pet novih zgrada s planiranim početkom izgradnje sljedeće godine.
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PREGOVORI
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PEKING - Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE