GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bugatti Rimac otvara novi centar za istraživanje, razvoj i inovacije u Italiji

Bugatti Rimac otvara novi centar za istraživanje, razvoj i inovacije u Italiji
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2023 / 18:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bugatti Rimac, proizvođač hiperautomobila, širi svoje poslovanje u Europi otvaranjem novog centra za istraživanje, razvoj i inovacije u Italiji.

Gotovo godinu dana nakon što je otvorila dizajnerski i inženjerski centar u Berlinu, kompanija će se proširiti u još jedno središte automobilske stručnosti i tehničke izvrsnosti otvaranjem novog Bugatti Rimac razvojno-istraživačkog ureda u Bologni.

Novi će centar približiti kompaniju Bugatti Rimac njezinim istaknutim partnerima i dobavljačima, i tako joj omogućiti pružanje brze i responzivne podrške tamo gdje je to potrebno, te će biti i podrška sjedištu kompanije u Zagrebu, a u njemu će raditi do 50 budućih zaposlenika, u tandemu s hrvatskim timom.
Od svog osnutka 2021. godine kompanija Bugatti Rimac jasno ističe kako na tržište namjerava plasirati inovativna rješenja koja će automobilske performanse i inoviranje podići na nove razine. Talijanski tim će pritom biti zadužen za razvoj novih tehnologija i najsuvremenije inženjerstvo u svrhu ispunjavanja tog zadatka.
Novi će centar ne samo pridonijeti formiranju budućnosti kompanije, već i odati priznanje Bugattijevoj slavnoj prošlosti. U sklopu novog pogona bit će otvoren i Heritage centar u kojem će biti izloženi neki od najpoznatijih modela tog brenda iz prošlosti. Osim toga, u istom će se pogonu odvijati i tzv. obrnuti inženjering automobilskih dijelova u sklopu Bugattijeva programa La Maison Pur Sang, koji pruža usluge restauracije i rekonfiguracije povijesnih modela automobila Bugatti u tvornici Atelier u francuskom Molsheimu.
Talijanska grana kompanije Bugatti Rimac nalazi se na adresi Via Del Monte 1 u Bologni. Voditelji poslovanja bit će generalni direktori Filippo D’Adamo i Roberto Rotundo. Informacije o zapošljavanju bit će dostupne u dogledno vrijeme.
Emilio Scervo, glavni tehnološki direktor kompanije Bugatti Rimac, izjavio je sljedeće: „Od našeg osnutka u studenome 2021. godine Bugatti Rimac nastoji stvoriti novu definiciju hiperautomobila kroz spoj dizajna, performansi, i tehničkog umijeća, što je vidljivo i iz našeg kontinuiranog razvoja. Nakon uspješnog pokretanja ureda u Berlinu prošle godine, s iznimnim ponosom najavljujem našu prisutnost u još jednom području koje je dalo golemi doprinos automobilskom svijetu: u sjevernoj Italiji, u kojoj postoji obilje inženjerske stručnosti i talenta. Otvaranje talijanskog centra za istraživanje, razvoj i inovacije još je jedan ključni trenutak za kompaniju Bugatti Rimac. Uvjeren sam kako će centar imati iznimno važnu ulogu u razvoju inovativnih automobila i tehnologija koje svijet s nestrpljenjem očekuje.“
Kompanija Bugatti Rimac predstavlja jedinstven spoj dva automobilska i tehnološka pionira i predvodnika. Rimčeva prepoznatljiva agilnost, tehnička stručnost i uporno inoviranje na polju električnih vozila zajedno s Bugattijevom stotrinaestgodišnjom tradicijom dizajniranja i stvaranja nekih od najpoznatijih hiperautomobila sada čine vodećeg proizvođača hiperautomobila.

Tagovi: Bugatti Rimac, Rimac, Bugatti
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE