GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolt zatvara krug ulaganja od 150 milijuna eura

Bolt zatvara krug ulaganja od 150 milijuna eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2020 / 10:19
Autor: SEEbiz
TALLINN – Bolt, vodeća europska platforma za mobilnost, je prikupio 150 milijuna eura u najvećem krugu ulaganja do sada.

Ulaganje je vodio D1 Capital Partners uz sudjelovanje tvrtke Darsana Capital Partners. Bolt će sredstva iskoristiti za daljnje poboljšanje sigurnosti i kvalitete svojih proizvoda, s obzirom na to da nastavlja s razvojem usluga prijevoza na zahtjev, mikromobilnosti i dostave hrane u Europi i Africi.

Tvrtka već nudi brojne sigurnosne značajne za sigurnu vožnju koje su dostupne na aplikacijama za vozače partnere i korisnike, uključujući i SOS gumb koji je osmišljen kako bi korisnicima omogućio brzi kontakt s hitnim službama u slučaju potrebe. Ranije ovog mjeseca, Bolt je objavio 4. generaciju svojih električnih romobila, koju je razvio tvrtkin interni tim s ciljem da postane najsigurniji model na tržištu zahvaljujući senzorima koji otkrivaju nesigurne značajke vožnje, te imaju optimiziranu konstrukciju za dodatnu stabilnost i sigurno manevriranje.

U 2021. godini, Bolt planira uvesti nove funkcionalnosti kako bi unaprijedio sigurnost svojih proizvoda, poput automatiziranog praćenja putovanja koje će predvidjeti i spriječiti potencijalne incidente pomoću korištenja umjetne inteligencije.

„Unatoč utjecaju COVID-19 pandemije, Bolt je u protekloj godini zabilježio veliki rast. Gotovo smo udvostručili broj korisnika, te smo pokrenuli usluge, od vožnje na zahtjev do mikromobilnosti i dostave hrane, u 50 novih gradova.

Milijuni korisnika već vole Bolt zbog pristupačnih cijena i brze usluge. U 2021. godini, udvostručujemo se kako bismo postali vodeći u industriji kada je u pitanju sigurnost i kvaliteta platforme. Planiramo lansirati još inovativnija rješenja poput verifikacije lica vozača i automatskog nadzora putovanja, koristeći strojno učenje kako bi se spriječili potencijalni incidenti i osigurala najkvalitetnija usluga za naše korisnike,“ izjavio je Markus Villig, direktor i suosnivač Bolta.

„Uzbuđeni smo zbog partnerstva s Boltom dok nastavljaju graditi vodeću platformu za mobilnost na tržištu širom Europe i Afrike. Tim je izvrsno funkcionirao tijekom ove izazovne godine i nastavlja milijunima korisnika pružati sigurnost, fleksibilnost i veliku vrijednost. Optimistični smo kada su u pitanju mogućnosti rasta za Bolt nakon COVID-19 pandemije i radujemo se podršci koju možemo pružiti timu tijekom slijedećih godina kada će ulagati u inovacije,“ nadodao je Dan Sundheim, osnivač D1 Capitala.
U 2020. godini, Bolt je proširio poslovanje kako bi bio dostupan u 200 gradova u 40 zemalja i dosegao 50 milijuna korisnika na globalnoj razini. Osim pružanja usluga prijevoza na zahtjev, Bolt planira postati najveći pružatelj mikromobilnosti u Europi, lansirajući električne romobile u više od 100 gradova tijekom sljedeće godine. Bolt Food, lansiran 2019. godine, je trenutno dostupan u 16 zemalja i 33 grada.

Tagovi: Bolt, e-mobilnost, mobilnost, Markus Villig, D1 Capital Partners, Darsana Capital Partners
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE