GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BMW u velikim problemima, evo što se događa

BMW u velikim problemima, evo što se događa
ISPUŠNI PLINOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2024 / 20:45
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Njemački savezni ured za motorna vozila KBA otkrio je ilegalne uređaje za smanjenje učinkovitosti čišćenja ispušnih plinova u nekim dizelskim automobilima BMW-a, javlja njemačka tiskovna agencija dpa. Kako je najavljeno iz tvrtke, to bi trebali biti automobili proizvedeni između 2010. i 2014. godine.

Prema procjenama BMW-a, otkriće njemačkog regulatora utječe na oko 33.000 modela x3 samo u Njemačkoj.

Kažu da postoji između 100.000 i 150.000 takvih automobila diljem Europe. Međutim, njemački proizvođač ne zna točno koliko je tih vozila još na cestama, budući da je ured dosad objavio samo podatke za Njemačku, javlja dpa.

Prema KBA, BMW surađuje s nadležnim tijelima i već je dostavio niz mjera za ažuriranje hardvera i softvera.

Recirkulacija ispušnih plinova smanjena je u vozilima s ugrađenom ilegalnom tehnologijom kada je klima uređaj uključen, objasnio je njemački savezni ured. Osim toga, redukcija djeluje i kada su vanjske temperature u granicama normalnog rada vozila, što znači da su prema presudama Suda EU nedopustive, ističu iz KBA.

Nakon izbijanja skandala dieselgate, mnogi proizvođači automobila inzistirali su na tome da je ograničenje sustava za pročišćavanje ispušnih plinova na određeni temperaturni okvir neophodno kako bi se zaštitio motor, inače bi se mogao oštetiti.

BMW je rekao da razmatra svoje mogućnosti. Prema tvrtki, upravljačka jedinica motora koja se koristi za čišćenje ispušnih plinova udovoljava zakonskim zahtjevima.

“Ipak, tvrtka prepoznaje potencijalni problem s izdržljivošću pojedinih komponenti sustava za čišćenje ispušnih plinova u hardveru dotičnog modela vozila”, priopćili su iz tvrtke.

Prema presudama Suda EU ponovno se raspravlja o zahtjevima za dizelska vozila, priopćila je tvrtka, ističući da se neki standardi sada primjenjuju retroaktivno na tehnologije stare do 15 godina, prenosi dpa.

Tagovi: BMW, bmw x3, BMW iX6, BMW iX7, BMW iX8
PROČITAJ I OVO
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
ŠIRENJE
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
LONDON - Rolls-Royce uvelike proširuje svoju tvornicu u Chichesteru u Engleskoj. Podružnica BMW-a dodaje pet novih zgrada s planiranim početkom izgradnje sljedeće godine.
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PREGOVORI
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PEKING - Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE