GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BMW serije 7 nudi kupcima mogućnost izbora

BMW serije 7 nudi kupcima mogućnost izbora
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2022 / 20:58
Autor: SEEbiz / H
MUNCHEN - BMW je iznenadio poklonike nudeći sedmu generaciju serije 7 istovremeno kao električnu i kao benzinsku ili dizelsku.

U biti, svi kupci ove luksuzne limuzine bit će suočeni s izborom: moderna baterija bez lokalnih emisija ili motor s unutarnjim izgaranjem s, dobro, puno.

U svakom slučaju, ostat će nedostižan luksuz za većinu vlasnika automobila, a cijene serije 7 počinju od 114.300 eura na matičnom tržištu BMW-a u Njemačkoj, potvrdila je tvrtka.

BMW kaže da će glavni rival Audijevog A8, Teslinog Modela S, Mercedesovog EQS-a i Niovog ET7 također biti dostupan samo u dugoj verziji rastegnutoj na 5,39 metara, te će dobiti nekoliko novih značajki u najnovijem izdanju.

Brojne nove digitalne nadogradnje uključuju zakrivljeni zaslon iza upravljača, preklopivi 31-inčni zaslon za putnike na stražnjim sjedalima i dodirne pločice u vratima.

Vozači će također imati BMW-ov sustav vožnje bez ruku Level 2+, trenutno ograničen na određene autoceste. Također neće moći pretjecati sporije automobile, a vašu će seriju 7 zadržati u jednoj traci.

Na papiru, najimpresivnija varijanta je potpuno električni i7. Međutim, nema lokalnih emisija još uvijek je premija, a i7 košta najmanje 135.900 eura. U početku je dostupan kao xDrive 60 s dva motora, pogonom na sva četiri kotača i izlaznom snagom sustava od 544 KS.

Od nula do 100 km/h ubrzava za 4,7 sekundi uz do 745 Nm i postiže maksimalnih 240 km/h. Baterija bi trebala osigurati standardni domet.

Rečeno je da baterija ima standardni domet od 625 kilometara. U najboljem slučaju, i7 može napuniti dovoljno energije za 110 kilometara u 10 minuta.

U osnovnoj verziji dolazi šestocilindrični dizel (740d) i 299 KS. S ovim motorom serija 7 s mjesta do 100 km/h ubrzava za 5,8 sekundi i prosječno troši 6,1 litru (emisija CO2: 160 g/km).

Uz to, tu su i dva benzinska motora s plug-in hibridnim modulom u 750e od 123.500 € (360 kW/489 KS) ili u M760e od 144.000 € (420 kW/571 KS). Ovdje BMW navodi čisto električni domet od nešto manje od 100 kilometara.

Vrijeme sprinta je 4,8 i 4,3 sekunde, a standardna potrošnja je 1,0 litra (emisija CO2: od 22 g/km). Uz pogon na sva četiri kotača i automatik s osam stupnjeva prijenosa, svi benzinci i dizelaši mogu postići najveću brzinu od 250 km/h.

Fotografija: Daniel Kraus/BMW AG/dpa

Tagovi: bmw 7, BMW, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE