GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AutoWallis ostaje distributer Opela u Hrvatskoj, Mađarskoj, BiH i Sloveniji

AutoWallis ostaje distributer Opela u Hrvatskoj, Mađarskoj, BiH i Sloveniji
DISTRIBUCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2024 / 07:32
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Opel je ponovno odabrao podružnicu AutoWallis Grupe, AutoWallis Distribution, da djeluje kao veleprodajni distributer za marku Opel u četiri zemlje u regiji CEE.

Prema ugovoru, Autowallis će nastaviti zastupati marku u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji najmanje do kraja 2028.

AutoWallis je 2020. godine osigurao prava zastupanja Opela, nakon čega je uspješno preuzeo djelatnike koji su se bavili uvoznim aktivnostima u dotičnim zemljama, čime je Grupacija postala partner jednom od najvažnijih njemačkih marki vozila, koja posljednjih godina bilježi velike uspjehe.

Andrew Prest, direktor AutoWallis’s Distribution, objasnio je da su se odnosi s markom kontinuirano produbljivali tijekom posljednjih godina, te su sada postali jedan od najvećih neovisnih uvoznika Opela, prodavši gotovo 12,00 novih Opel vozila u 2023. godini.

Prest je dodao da je trenutni sporazum jasan znak da je AutoWallis glavni dugoročni partner najvećim markama vozila na svijetu, čiji je broj u asortimanu grupe porastao posljednjih godina u skladu sa strateškim ciljevima grupe.

Frano Šušnjara, regionalni direktor marke Opel za AutoWallis Distribution, istaknuo je kako Opel ima jake veze s regijom, a ova će godina biti posebno važna za marku: lansiraju 8 novih modela, uključujući Astru Sports Tourer, redizajniranu Corsu i Mokka, potpuno nova Frontera, potpuno novi nasljednik Grandlanda, pa čak i potpuna revizija ponude malih gospodarskih vozila. Do kraja godine svi će Opelovi modeli imati i potpuno električne i ICE verzije.

Izvršni direktor AutoWallisa Gábor Ormosy smatra da je sporazum za sljedećih 5 godina od strateške važnosti, budući da je Opel zaslužan za najveći udio vozila prodanih od strane AutoWallis Distribution Business Unit, što iznosi 30% od blizu 35.000 prodanih vozila.

Kompanija je danas prisutna u 16 zemalja u regiji gdje zastupa ukupno 23 brenda. Strateški cilj AutoWallisa je postati glavna tvrtka za trgovinu vozilima i pružatelj usluga mobilnosti u regiji do kraja desetljeća.

Tagovi: AutoWallis, Opel
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE