GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Auto industrija mora dodatno poslušati kupce

Auto industrija mora dodatno poslušati kupce
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2022 / 08:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hoće li u sljedećih desetak godina prevladati električna vozila, ili će najveći učinak na razvoj autoindustrije imati podaci i digitalizacija?

Vodeći europski stručnjaci s područja autoindustrije, digitalne transformacije, mobilnosti i tržišta rezervnih dijelova okupili su se na dvodnevnoj konferenciju u Zagrebu „T1 Meetup: Mobilnost – gdje inovacija susreće tradiciju“ u organizaciji Tokić Grupe kako bi iznijeli svoja iskustva i predviđanja u sektoru. Zaključak svih 30-ak govornika je kako se naizgled tradicionalna automobilska industrija strelovito razvija, ali da je potrebno dodatno poslušati kupce, čiji su prioriteti i interesi danas osjetno drugačiji nego prije 10 ili 20 godina te biti otvoren prema novim tehnologijama koje unapređuju korisničko iskustvo.

„Dobili smo izravan uvid u najnovija saznanja i trendove za sljedećih desetak godina automobilske industrije, s naglaskom na sigurnost svih sudionika prometa. Od dizajna automobila i njegovih performansi, preko kvalitete rezervnih dijelova, do edukacije stručnjaka i usklađivanja prometne legislative koja mora početi pratiti inovaciju i napredak dostupnih tehnologija – sve su to teme koje smo s našim gostima promišljali u ova dva dana. Svi mislimo da smo spremni na promjene, ali onaj tko bude najiskreniji i najbrži, a sposoban, osvojit će tržište. Ponosan sam što su nam svi ukazali čast dolaskom i dijeljenjem svojeg znanja“, izjavio je predsjednik Uprave Tokića Ivan Gadže.

Više od trećine kupaca spremno je platiti i do 25 posto veću cijenu za održivo rješenje s manjim utjecajem na okoliš, ističe se u globalnom istraživanju o autoindustriji ponajveće konzultantske kompanije, Simon-Kucher.

„Već sada vidimo kako vrijednost vozila i tehnologija vožnje imaju važniju ulogu u odabiru automobila nego sama cijena. Elektrifikacija i digitalizacija značajno će utjecati na tržište, a posebnu ulogu u tome imat će novi izvori monetizacije poput blockchaina i inovativni cjenovni modeli“, dodao je Antoine Weill iz Simona-Kuchera.

„Do 2030. očekujemo oko 19 posto elektrificiranih vozila, koji će u odnosu na benzince i dizelaše dugoročno imati manje troškove održavanja i to do 20 posto. No prema dostupnim procjenama, udio istinski električnih vozila do tada bi trebao biti šest posto“, istaknuo je Thomas Koch, regionalni direktor Boscha.

Warren Espinoza, Glavni izvršni direktor ATR Internationala, europske grupacije trgovaca auto dijelova, istaknuo je važnost zakonske regulative kada je riječ o električnim vozilima te potencijal dijagnostike i popravaka “na daljinu“ u budućnosti.

„Kako tehnologija napreduje, sve će manje biti 'uradi sam' popravaka, dok će servisni centri i radionice imati sve važniju ulogu, pod uvjetom da su opremljeni odgovarajućom tehnikom i da imaju educirane stručnjake“, pojasnio je Espinoza.

Na panelima se čulo i kako je uloga logistike i opskrbnog lanca jedan od ključnih faktora, te da je posebno znakovito kako je zadnji kilometar dostave uvijek najskuplji, s udjelom od čak 41 posto ukupnog troška. Stoga, složili su se panelisti, promjena se najčešće događa upravo na marginama poslovanja, gdje nije usmjerna sva pažnja, a gdje se, kad je o automobilskoj industriji i mobilnosti riječ, danas stvaraju tehnološki inovativni procesi.

U dva dana predavanja, koja su se, osim s tri lokacije u Zagrebu, pratila i iz sjedišta Bartoga u Mirnoj Peči, te iz IEDC Bled School of Management, stručnjaci tvrtki kao što su Toyota, Gideon Brothers, Bosch, Schaeffer, Clarios (Varta), TotalEnergies, Mahle, Microsoft, Hrvatski telekom, Lokad, Combis i Algebra raspravljali su o megatrendovima, tržištu rezervnih dijelova, digitalizaciji, ulozi 5G tehnologije u mobilnosti te blockchaina u logistici.

Tagovi: auto industrija, Tokić, Ivan Gadže, Toyota, Gideon Brothers, Bosch, Schaeffer, električni automobili
PROČITAJ I OVO
SAD i EU napreduju u vezi subvencija za električne automobile
SUBVENCIJE
SAD i EU napreduju u vezi subvencija za električne automobile
BRUXELLES - Predstavnici SAD-a i EU-a izjavili su u ponedjeljak nakon trećeg sastanka Tehnološkog vijeća da su postigli napredak po pitanju američkog zakonodavstva koje će europskim tvrtkama onemogućiti pristup poreznim olakšicama za električne automobile, ali nisu riješili problem. Obećali su nastavak konstruktivnih razgovora.
Prodaja novih automobila u Hrvatskoj pala 3,3%
BLAGI PAD
Prodaja novih automobila u Hrvatskoj pala 3,3%
ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvih 11 mjeseci ove godine prodano 41.385 novih putničkih vozila, što je 3,3 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine kada ih je prodano 42.805, dok je samo u studenome prodano 2.698 novih vozila, rast od 5,3 posto, podaci su Promocije plus.
Expert MeetUp: Ovo su rješenja za izazove u autoindustriji
DOGAĐAJI
Expert MeetUp: Ovo su rješenja za izazove u autoindustriji
ZAGREB - U Zagrebu je početkom prosinca održana konferencija pod nazivom „Expert MeetUp - Rješenja za izazove autoindustrije“ u organizaciji poslovne grupe Auto Hrvatska.
Skuplja registracija automobila u Srbiji
POSKUPLJENJA
Skuplja registracija automobila u Srbiji
BEOGRAD – Zbog većih lokalnih komunalnih taksi na putnička vozila koje od 1.decembra, zavisno od kategorije vozila, mogu da iznose od 710 do 7.110 dinara, od četvrtka je u Srbiji poskupela registracija vozila.
Ford najavljuje veća ulaganja u proizvodnju dijelova za električna vozila u Britaniji
NAJAVE
Ford najavljuje veća ulaganja u proizvodnju dijelova za električna vozila u Britaniji
LONDON - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE