GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Audijev koncept Activesphere: Luksuzni SUV s proširenom stvarnošću (VIDEO)

Audijev koncept Activesphere: Luksuzni SUV s proširenom stvarnošću (VIDEO)
TEHNOLOŠKO ČUDO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2023 / 08:33
Autor: SEEbiz
INGOLSTADT - Audijevo novo konceptno vozilo potpuno je električni luksuzni SUV koji koristi naočale za proširenu stvarnost i može poslužiti i kao mali kamionet, signalizirajući potencijalne buduće tehnologije za luksuznu marku Volkswagen.

Stražnje staklo vozila “Activesphere” može kliziti prema naprijed, otvarajući prtljažnik s ravnom platformom SUV-a i stvarajući otvoreni prostor za prijevoz predmeta. Audi modularni otvoreni teretni krevet naziva "aktivnim leđima", ali potrošači ne bi trebali nužno očekivati da će uskoro vidjeti proizvodno vozilo s ovom jedinstvenom značajkom, piše CNBC.

"To je potpuno nova ponuda i nova mogućnost koju nam pruža", rekao je Philipp Gündert, strategija marke Audi, tijekom briefinga za medije. “Mi u Audiju poznati smo po tome što isprobavamo nove stvari s automobilima... tu je i Audijeva tradicija da se kaže: ‘Nikad ne reci nikad’. Iako još nema konkretnih planova.”

Proizvođači automobila rutinski koriste konceptna vozila kako bi procijenili interes kupaca ili pokazali budući smjer vozila ili marke. Vozila nisu namijenjena prodaji.

Naočale za proširenu stvarnost koriste se za pregled mjerača, kontrola i drugih elemenata koji bi se obično prikazivali putem zaslona. Bez zaslona, nadzorna ploča je čista i bez zapreka, omogućujući putnicima da se usredotoče na svoje vanjsko okruženje ili elemente dizajna vozila.

Audi opisuje kontrole kao "nevidljivi" ili "digitalni" sloj kontrola vozila i informacija. Zasloni, koji se nazivaju "Audi Dimensions", mijenjaju se ovisno o tome kamo vozač gleda kao i njihovim očekivanim potrebama. Sve se može kontrolirati pokretima ruku.

Naočale bi se hipotetski mogle koristiti u vozilu, kao i tijekom aktivnosti kao što su golf ili planinarenje za udaljenosti, navigacija i druge stvari. Naočale za proširenu stvarnost stavljaju stvari preko stvarnih stvari za razliku od virtualne stvarnosti, koja je sveobuhvatno zasebno okruženje.

Poput "aktivnih leđa", naočale za proširenu stvarnost koncept su onoga što bi moglo biti u budućim vozilima, ali nisu nužno namijenjene serijskim vozilima u skorije vrijeme.

Audi je naglasio kako ne planira proizvoditi vlastite naočale za proširenu stvarnost. Umjesto toga, surađivat će s partnerima na integraciji tehnologije s vozilom.

Vozilo ima uvlačivi upravljač za ljudsku vožnju koji bi se sklonio kada je vozilo u samostalnom načinu rada, tehnologija uključena u sva Audijeva konceptna vozila "sphere".

Tagovi: Audi Activesphere, Audi, Volkswgen
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE