GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alfa Romeo najavljuje superautomobil

Alfa Romeo najavljuje superautomobil
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2022 / 08:19
Autor: SEEbiz
MILANO - Prije nego postanu proizvođač isključivo električnih automobila, u talijanskom Alfa Romeu možda odluče, za oproštaj od fosilnih goriva, izraditi ograničenu seriju sportskog superautomobila

Kao i ostatak koncerna Stellantis, i Alfa Romeo ima ambiciozan plan elektrifikacije i prelaska na potpuno električne automobile. Za njih bi taj proces trebao biti dovršen već 2027. godine. To znači da će modeli Giulietta i Stelvio biti ugašeni, a da neće dobiti izravne električne nasljednike. Prvi elektrificirani model, Tonale, već je predstavljen, no – kako se sada čini – u Alfi ne planiraju samo tako se oprostiti od pogona na fosilna goriva.

Prvi čovjek ove kompanije, Jean-Philippe Imparato, u razgovoru za portal Autocar je izjavio da s eu njihovim pogonima planira proizvodnja još jednog superautomobila s, barem djelomično, klasičnim pogonom. Trebao bi to biti potpuno njihov automobil, neovisan o ostatku Stellantisa. “Zadnji puta kada je znak Alfa Romea bio otisnut na šasiju bila je 1969. godina, s modelom Spider”, kaže Imparato i napominje da bi bilo zanimljivo učiniti to još jednom, piše Autonet.

Prema njihovim idejama, novi superautomobil s potpisom Alfe bio bi namijenjen “svakodnevnoj vožnji”, a ne isključivo za trkaće staze.

“Bit će to ikonski, super seksi i na prvi pogled prepoznatljiv model Alfa Romea”, govori šef kompanije. Kaže i kako dizajn još nije završen, ali je u procesu, kao i pozicioniranje vozila na tržištu. Moguće je da će, na zahtjev samih obožavatelja, automobil naginjati i ka segmentu hiperautomobila. U svakom slučaju trebao bi biti jedinstven i u ograničenoj seriji. U idealnom scenariju javnost bi prve najave tog modela mogla vidjeti u ožujku sljedeće godine.

Špekulacije oko moguće Alfine jurilice kažu da Stellantis vjerojatno neće htjeti uložiti i u razvoj posebnog motora. Samim time kompanija bi bila ograničena u izboru, a kao najvjerojatniji se pogonski sklop ističe twin-turbo 2,9-litreni V6 iz modela Giulia i Stelvio Quadrifoglio. Uz dodatak elektrifikacije, na postojećih 540 KS, i središnje postavljanje na šasiji superautomobila, to bi mogla biti dobitna kombinacija za sasvim novi sportski automobil Alfa Romea.

Tagovi: Alfa Romeo, Stellantis
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE