GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika

U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 17:09
Autor: SEEbiz
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.

Ujedno je najavio i da će zbog planiranih promjena u tvornici u Rogaškoj Slatini ukinuti do 155 radnih mjesta.

Nakon što je Steklarna Rogaška u rujnu prošle godine, kada je imala oko 830 zaposlenih, rekla da će otpustiti do 140 radnika, tako se planiraju otpuštanja i u tvrtki koja trenutno ima više od 700 zaposlenih.

Grupacija Fiskars u četvrtak je priopćenjem za javnost, koje je u današnjem tiskanom izdanju sažeo i list Večer, objavila da planira ulaganja i promjene u dvije tvornice stakla, odnosno tvornici Rogaška u Sloveniji i tvornici Iittala u Finskoj.

Investicija od 15 milijuna eura, koju Fiskars grupa najavljuje u tvornicu stakla Rogaš za razdoblje 2024. – 2026., poručuju iz grupe, omogućit će, između ostalog, znatno smanjenje emisije ugljičnog dioksida, uz modernizaciju tvornica.

„Cilj planiranih promjena u staklanama je i optimizacija proizvodnih kapaciteta kako bi se što bolje osigurala proizvodnja vrhunskih i luksuznih proizvoda. Grupacija je započela pregovore sa zaposlenicima o planiranim promjenama. Procjenjuje se da će se planiranim promjenama u tvornici Rogaška broj radnih mjesta smanjiti za maksimalno 155", priopćeno je iz Fiskars grupe, priopćeno je iz Steklarne Rogaška.

Također su objasnili da će tijekom provedbe promjena blisko surađivati sa zaposlenicima i njihovim predstavnicima kako bi bili u potpunosti informirani i konzultirani o prijedlozima. Pritom su istaknuli da se procedure i rokovi razlikuju u različitim zemljama. Otkazi, ali u manjem broju, najavljeni su i za spomenutu tvrtku Iittala te za distribucijski centar u Billnasu u Finskoj.

Trenutačno zbog otvorenih postupaka ne mogu dati detaljnije informacije, izjavili su danas za STA.

Tagovi: STEKLARNA, ROGAŠKA, FISKARS, ULAGANJA, OTPUŠTANJA
PROČITAJ I OVO
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
AKVIZICIJE
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
ZAGREB - Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj, izvijestila je Elka u utorak.
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
NESREĆA
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
ZAGREB - Marko Vuković, jedan od dvojice suvlasnika, inovator i glavni inženjer HS Produkta, karlovačke tvornice koja proizvodi jedan od najboljih pištolja na svijetu, kao i jurišnu pušku, ozlijeđen je u tvorničkoj streljani prilikom prezentacije, odnosno testiranja oružja, piše Jutarnji list kojem je informacija neslužbeno potvrđena.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE